Actualitate

Panama Papers. Cum a facut prapad in Romania un miliardar israelian. Are legaturi cu Rosia Montana si retrocedarile ilegale

Publicat: 04 apr. 2016
1
Numele miliardarului israelian Beni Steinmetz apare in scandalul Panama Papers. Omul de afaceri este anchetat in Romania in dosarul retrocedarilor ilegale in care sunt implicati Paul de Romania si Remus Truica. Jurnalistii de la Rise Project scriu ca Beni Steinmetz ar fi folosit firmele infiintate de Mossack Fonseca pentru a controla afaceri in tara noastra. Benjamin Steinmetz este cunoscut in Romania pentru implicarea in scandalul Rosia Montana.
BSG Resources (BSGR), una dintre companiile sale, este cel mai important actionar din proiectul aurifer. Companiile sale, alaturi de ceilalti actionari, au dat in judecata statul roman la curtea de arbitraj din Washington unde poate cere despagubiri de miliarde de dolari pentru blocarea proiectului aurifer. Potrivit Rise Project, documentele devoalate in scandalul Panama Papers arata ca aceeasi firma care il reprezinta pe Steinmetz in afacerea Rosia Montana, BSGR, a jucat un rol important in alt scandal care a zguduit economia Romaniei: afacerile din jurul rafinariilor RAFO Onesti si Darmanesti, mamuti industriali al caror colaps a lasat pe drumuri mii de oameni. Acum trei saptamani, procurorii romani au emis un mandat de arestare pe numele magantului israelian. Stabilit in Elvetia, Steinmetz este acuzat alaturi de alti asociati de afaceri si de printul Paul de Romania intr-un caz de masive retrocedari ilegale de terenuri.

Vezi si Rosia Montana, clasata sit arheologic categoria A 
Adauga un comentariu