Eveniment-Social

Pana la sfarsitul lunii, doua substatii de ambulanta noi, in judetul Iasi

Publicat: 09 nov. 2015
1

Conducerea Serviciului de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi a reusit sa infiinteze, dupa luni de zile de discutii si aprobari, doua substatii in mediul rural. Ministerul Sanatatii nu a fost de acord cu deblocarea a unui numar de 20 de posturi, conducerea SAJ fiind nevoita sa faca anumite artificii pentru ca locuitorii mai multor comune sa aiba acces rapid la acest serviciu. Infiintarea a doua substatii de ambulanta in localitatile iesene Coropceni si Scanteia era absolut necesara, deoarece oamenii din zona trebuiau sa astepte peste 30 de minute sosirea unei ambulante, uneori poate chiar mai mult.

„Suntem in curs de amenajare a celor doua locatii din Coropceni si Scanteia, unde vor functiona substatiile de ambulanta. Pana la sfarsitul lunii noiembrie, acestea vor fi functionale. Nu am obtinut si deblocarea posturilor. In aceasta situatie, vom trimite de la sediul central, prin rotatie, cate un echipaj pe tura, format din asistent medical si ambulantier. La ambele substatii vor fi cate doua ture, cu program non-stop. La fiecare punct va exista cate o ambulanta de tip B2 cu echipaje de urgenta, dar fara medic. Pe traseul Iasi – Vaslui, 75 km, nu exista nicio substatie. Cele doua substatii vor deservi toate comunele din jur. Vom inisista, in continuare, pentru deblocarea posturilor”, a declarat dr. Florin Agapi, managerul Serviciului de Ambulanta al Judetului Iasi.

In judetul Iasi exista 9 substatii de ambulnata la Pascani, Tg. Frumos, Harlau, Mircesti, Raducaneni, Tibanesti, Bivolari, Vladeni, Podu Iloaiei. Managerul SAJ Iasi va relua discutia cu primarul municipiului Iasi, pentru infiintarea unei substatii in municipiul Iasi. „Partea de Vest a orasului este descoperita si o substatie de ambulanta este absolut necesara. Voi discuta cu primarul Mihai Chirica aceasta problema si obtinerea unei locatii unde sa poata functiona substatia de ambulanta”, a spus dr. Florin Agapi.
Adauga un comentariu