Eveniment-Social

Palme si amenintari in plenul Consiliului Judetean – FOTO, VIDEO

Publicat: 30 mai 2011

@ Atributii retrase, amenintari cu instanta de judecata si un imens scandal in jurul infiintarii unei comisii de ancheta @ Sedinta de Consiliu Judetean de ieri a iscat din nou un scandal, pe de o parte, intre presedintele institutiei si grupul PD-L si grupurile PNL si PSD, de cealalta parte

Circul iscat saptamana trecuta in plenul Consiliului Judetean a continuat si ieri la ultima sedinta ordinara. Grupul USL din Consiliu a repus pe ordinea de zi un proiect de hotarare care viza infiintarea unei comisii de ancheta pentru verificarea modului in care au fost instalate microfoanele din birourile vicepresedintilor. Saptamana trecuta, presedintele Constantin Simirad a parasit sala de sedinte, iar proiectul nu a mai fost discutat. Insa, ieri, proiectul a fost aprobat de plen, prin votul majoritatii USL. Simirad a sustinut ca nu este de acord cu infiintarea comisiei si ca va ataca decizia la instanta de judecata. „Aceasta comisie excede atributiilor CJ. Noi nu putem genera procurori in aceasta cladire. Este o continuare a scandalului creat pana acum. O sa atac infiintarea acestei comisii in instanta”, a spus Constantin Simirad.

Vicepresedinti fara atributii

Scandalul din plenul CJ a continuat si in momentul in care alesii trebuiau sa voteze noua organigrama a institutiei. Ei s-au aratat nemultumiti ca vicepresedintii Constantin Adascalitei si Victor Chirila erau din nou privati de atributii, astfel incat hotararea a picat. „Noi, cu sau fara atributii, avem calitatea sa primim primarii din judet. Avem obligatia sa acordam audiente cetatenilor din judetul Iasi, cei care ne-au trimis in acest Consiliu ca sa le reprezentam interesele. Domnul presedinte Simirad ne induce in eroare. Noi nu dorim sa intram in acest joc murdar”, a precizat Constantin Adascalitei, vicepresedintele CJ Iasi.
In replica, seful autoritatii judetene a sustinut ca ambii vicepresedinti nu stiu care le sunt atributiile. „Cei doi vicepresedinti nu-si cunosc atributiile pe care le au. Pe ei nu-i intereseaza nimic, de aceea ma gandesc sa le retrag atributiile. Le-am cerut sa-mi dea si un raport asupra activitatii pe care o desfasoara, insa nici acest lucru nu l-au mai facut. Daca le dau atributii sau daca le iau atributiile, nu-i mare diferenta”, a sustinut Constantin Simirad.

Sedinta supravegheata de Prefectura

La sedinta de ieri a participat si subprefectul Bogdan Saramet. Acesta a asistat la dezbateri, dar nu a intervenit in discutiile consilierilor judeteni. „Am fost invitat sa particip la aceasta sedinta. Este principala atributie a Prefecturii, aceea de a veghea la respectarea legii”, a spus subprefectul Bogdan Saramet.
Comentarii
 • unde sunt palmele ??? unde sunt amenintarile ?? o sedinta de mahalagii-politici in care se discuta ,,problemele orasului si jud Iasi „rusine retardatilor pt asta v-am votat??strazile din oras si jud sunt ca dupa bombardament ,cu slabe sanse de reparatii pina la anul cind deh…vom merge la vot si poate vom uita;proiecte stagnate sau lipsa cu asta se lauda mos simi-rad si cei 2 vice ???cu mutantul de ciuhodaru la primarie si cu relu la judet ne ducem dracu’;vom fi ,daca nu si suntem pe ultimul loc la polul saraciei.rusine la toata clasa politica actuala sunteti niste impotenti si niste nimfomane;

 • Am o intrebare si nedumerire, in acelasi timp.

  1. De multa vreme, asistam la acest spectacol grotesc pe care dl SIMIRAD il face, il loc sa se ocupe de administrarea judetului. Problema este ca nici opozitia nu-i de nivel astfel incit sa vina cu masuri adaptate actiunilor sale.

  Este clar ca in aceasta actiune (a filarii vicepresedintilor) atot PDL cit si dl SIMIRAD nu fac decit o diversiune mizerabila. PDL prin dna POPA, saptmaina trecuta a aruncat ideea cu suspendarea vicepresedintilor. Va dati seama ? Intre timp SIMIRAD face tot felul de scenete in Consiliul judetean ca sa distraga atentia.

  Daca am fi avut o opozitie si autoritati de calitatea replica era pe masura. Asa, doar jeluire.

  Intrebarea mea : S-a gindit cineva dintre cei alesi ca poate ar fi timpul de o actiune de suspendare a dlui SIMIRAD ? Motive sint nenumarate.

 • O GASCA DE NESIMTITI, IN FRUNTE CU SIMIRAD, SI I-AM ALES….SA NE FIE RUSINE…POATE LA URMATOARELE ALEGERI NU O SA MAI FIM ASA PROSTI!

 • bai hahalerelor da voi va credeti in america unde a cazut presedintele din cauza unor interceptari ale opozitiei?Mosneagul asta basinos de simirad(lega-l-am la gard)se crede fidel castro de rominia,in loc sa stea dracului la pensie s-a inhaitat cu unu doi procurorasi de la dna si crede ca sperie pe toata lumea;abia astept sa se schimbe roata si sa mearga putin la pirnaie mosu asta sa se bucure citiva pirnaiasi de el.

Adauga un comentariu