Eveniment-Social

Palestinianul judecat intr-un dosar de coruptie de la UMF Iasi este obligat sa ramana in tara

Publicat: 22 nov. 2015
1

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis sa-l tina in continuare in tara pe Agha Romeen, palestinianul care i-ar fi dat spaga decanului de la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. Agha Romeen este acuzat de dare de mita si a solicitat judecatorilor sa-i fie ridicata masura controlului judiciar. Una dintre interdictiile impuse in cadrul acestei masuri este cea de a parasi tara. Dosarul se afla acum pe rolul Tribunalului Iasi.

Anul trecut, pe 18 noiembrie, în calitate de decan, respectiv prodecan si membre ale Biroului Consiliu al UMF Iasi, Doina Azoicai si Ionela-Lacramioara Serban, prin semnarea procesului-verbal de înscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, au atestat în fals ca au verificat actele de studii în original, prezentate de acesta. Asta s-a intamplat desi existau multe nereguli in documentele respective. Ulterior, la data de 20 noiembrie 2014, în baza procesului-verbal respectiv, Azoicai a aprobat solicitarea acestuia de înscriere direct în anul II de studii desi, pe baza documentelor depuse, nu putea fi înscris la studii decât în anul I. De cealalta parte, Ligia-Nicoleta Buhus, în calitate de medic, a emis o adeverinta prin care a atestat în fals ca fiul lui Haizoun El Houssine, care în acel moment nu se afla in România, este înscris în evidentele cabinetului sau medical individual, ca a fost consultat si ca este clinic sanatos, documentul fiind necesar pentru dosarul de înscriere la cursuri.

„În acest fel, bugetul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa Iasi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentând taxa de scolarizare pe care institutia de învatamânt avea interesul legal sa o încaseze pentru anul I de studii, iar, pe de alta parte, candidatul înscris direct în anul II a obtinut foloase necuvenite”, se arata in comunicatul DNA. Agha Romeen a intermediat spaga si discutiile cu Doina Azoicai.
Adauga un comentariu