Eveniment-Social

Palatul Braunstein va fi reabilitat. Iata cum arata proiectul

Publicat: 18 aug. 2016
1

@ O celebra cladire istorica din centrul municipiului Iasi va fi reabilitata pe fonduri europene @ Consilierii locali au aprobat ieri introducerea proiectului de reabilitare in strategia de dezvoltare a orasului si accesarea fondurilor europene pentru consolidare @ Lucrarile ajung la 22 milioane de lei

Municipalitatea ieseana a primit unda verde pentru reabilitarea unei celebre cladiri istorice din centrul orasului. Consilierii locali au aprobat ieri ca proiectul reabilitarii Palatului Braunstein din Piata Unirii sa fie depus la Comisia Europeana, pentru obtinerea finantarii atat de necesare ca monumentul sa fie redat circuitului turistic. Astfel, Palatul Braunstein va fi consolidat si transformat într-un centru multifunctional care va include mediateca, spatii expozitionale, sali de conferinta si alte facilitati. Valoarea totala a proiectului este de 21.998.322 lei, iar cea eligibila este de 21.906.318 de lei.

„Potrivit proiectului tehnic, având în vedere importanta cladirii si încadrarea acesteia în lista monumentelor istorice, interventiile structurale propuse se vor realiza doar la interior. Accesul în zona mediatecii se va realiza prin porticul existent, printr-un spatiu ce va gazdui expozitii temporare si un punct de informare pentru mediateca. Accesul dinspre bulevardul Stefan cel Mare se va realiza de la cota terenului amenajat, pentru a permite accesul persoanelor cu dizabilitati la liftul panoramic ce va fi pozitionat în golul de vang al scarii existente. Aceasta scara permite accesul la toate nivelurile cladirii. Cea de-a treia intrare în imobil va permite accesul dinspre strada Cuza Voda si va pune în valoare accesul propus în proiectul din 1913. De aici se va putea accede în galeria de arta dotata cu spatii anexe, depozitare si grup sanitar, în zona de lectura de presa internationala si la casa scarii remodelata, ce face legatura cu nivelurile superioare ale mediatecii, dar si cu auditoriumul de la nivelul mansardei”, se arata in proiectul avansat de municipalitatea ieseana.
Comentarii
Adauga un comentariu