Eveniment-Social

Palatul Braunstein a fost camuflat sub un mesh

Publicat: 30 mai 2014
1

In asteptarea ghidului solicitantului pentru exercitiul financiar 2014 – 2020, municipalitatea incearca sa salveze imaginea degradarii care a pus stapanire pe Palatul Braunstein. Intentiile municipalitatii privind reabilitarea cladirii cu fonduri europene sunt departe de a fi concretizate. Avand in vedere faptul ca reabilitarea s-ar putea realiza abia undeva in 2020, reprezentantii primariei au decis sa ascunda cladirea sub un mesh care reproduce aspectul pe care imobilul ar urma sa il aiba dupa finalizarea lucrarilor.

In acest moment in Palatul Braunstein mai locuieste un singur chirias, acestuia urmand sa i se gaseasca o alta resedinta. Oficialii primariei au anuntat ca proiectul de reabilitare nu va incepe inainte de o consultare publica. Astfel, destinatia viitoare a imobilului ar putea fi stabilita de ieseni. „Am putea inchide hotelul de pe Conta si l-am putea muta aici, ar fi un spatiu de alt calibru, ar putea aduce venituri. Ar putea fi transformat intr-un spatiu cultural, unde sa aiba reprezentare toate centrele culturale. Poate deveni chiar spatiu comercial. Asteptam propuneri de la ieseni”, anuntau oficialii locali la inceputul anului.

Palatul este un monument de arhitectura, construit spre sfârsitul secolului al XIX-lea la initiativa lui Adolf Braunstein, un antreprenor evreu. De-a lungul timpului, cladirea a avut diverse functii, printre care hotel, banca si sediu de partid.
Adauga un comentariu