Local

PALAS – un ansamblu urbanistic pentru Iasi

Publicat: 05 ian. 2011
1

Compania Iulius Group este convinsa ca reprezentantii municipalitatii iesene vor alege cele mai bune solutii pentru ca ansamblul urbanistic PALAS sa fie inaugurat în toamna acestui an. PALAS reprezinta cea mai importanta investitie facuta nu doar în Iasi, ci în nord-estul României, în ultimele doua decenii, si a fost conceput pentru a readuce orasul pe harta economica si turistica a tarii. Miile de locuri de munca de pâna acum si dupa inaugurare, scopul de utilitate publica, dar si veniturile consistente pe care le va aduce bugetului local, sume necesare pentru a continua investitiile în Iasi, ne îndreptatesc sa apelam la toate caile de atac deja promovate împotriva deciziei pronuntate de Curtea de Apel Oradea pentru o solutie legala si corecta. Faptul ca decizia instantei contine opinii diferite ale judecatorilor care au alcatuit completul de judecata ne întareste convingerea ca este absolut necesara parcurgerea tuturor demersurilor legale. Acest complex multifunctional unic aduce premiere între care: cea mai mare parcare subterana din tara, cu 2.500 locuri (care va rezolva o mai veche problema a comunitatii locale), prima strada comerciala din România si un Muzeu al Curtii Domnesti menit sa puna în valoare vestigiile scoase la lumina de PALAS.
Ansamblul include si componente pentru petrecerea timpului liber în natura (gradina publica de 50.000 mp, patinoar, spatii de joaca pentru copii, fântâni arteziene), spatii culturale (teatru de vara, galerii de arta), precum si functiuni de retail, office clasa A, hotelier, rezidential si de alimentatie publica (restaurante, cafenele, food court).
În 2007, proiectul PALAS a fost premiat la Târgul International de Retail si Real Estate de la Cannes cu distinctia „Cel mai bun proiect de retail de peste 20.000 mp”. De-a lungul ultimilor ani, dezvoltatorul PALAS – compania Iulius Group – si-a adaptat strategiile la contextul economic dificil de fiecare data având acelasi obiectiv: de a oferi comunitatii locale un ansamblu urbanistic care sa relanseze Iasul!
Comentarii
  • BRAVO lui Iulian DASCALU.

    Cei care se mai opun acestui magnific proiect vor ramâne cu opunerea si in septembrie cu terminarea lucrarilor de la PALAS.

    Felicitari grupului Iulius Grup

  • Stai ca am pierdut ceva…. Ce cuprinde hotararea Curtii de Apel Oradea? La ce se face referire? Oricum, articolul e publicitate mascata sub aspectul unui comunicat de presa, fara sa fie mentionat acest lucru, iar ansamblul acesta rezidential e o mare megalomanie care nu-si avea rostul in acel loc. Putea f bine amenajat un parc impadurit in acea zona, cum e Parcul Copou sau Expozitiei.

Adauga un comentariu