Local

Palas – polul companiilor care ofera solutii IT pentru mari corporatii mondiale – FOTO

Publicat: 08 mai 2012
1

@ Peste 700 de specialisti lucreaza, in prezent, in cladirile de birouri clasa A de la Palas, denumita United Business Center @ Mai bine de jumatate dintre acestia sunt angajati ai companiilor care dezvolta software sau ofera solutii la cele mai ridicate standarde in industria IT @ Firmele de la Palas detin un portofoliu impresionant de clienti din tara si strainatate @ Palas a devenit un important pol IT din regiunea estica a tarii si sud-estica a Europei

Pana acum, in United Business Center si-au deschis birouri Amazon, Endava, Travel Tech, Bentley System, Centric, AROBS, Danieli Engineering, dar sunt si alte firme din domeniul IT care acum isi amenajeaza noile sedii.

Endava, spre exemplu, prezenta la Palas din toamna anului 2010, dezvolta software in domeniul serviciilor online, bancare si media, iar din sediul de la Iasi livreaza solutii pentru trei din primele zece institutii financiare la nivel mondial. Endava este una dintre companiile IT cu cea mai rapida expansiune din Romania si a anuntat planuri de dezvoltare si in acest an, intentionand sa faca angajari in trei mari orase. Celor 200 de salariati Endava de la Palas li se vor adauga, pana in decembrie 2012, alti 180. Portofoliul clientilor este impresionant, Endava livrand solutii IT de business si servicii in regim de outsourcing unor organizatii mari din Marea Britanie si S.U.A., de la banci, retail, companii de carduri de credit si firme din domeniul telecom, la trusturi media si multor institutii financiare din Romania. Printre clientii Endava se numara: IMG Worldwide, NYSE Euronext, UBS, Cadbury, ITV, Banca Transilvania, BancPost, AVIVA, Aegon Life, BRD Fond de Pensii. De asemenea, grupul britanic concepe proiecte pentru detectarea fraudelor online, software pentru una dintre cele mai mari companii de asigurari din Marea Britanie si este implicata in dezvoltarea portalului web pentru cel mai cunoscut club de fotbal din Premier League. Compania a fost infiintata in anul 2000, are peste 750 de angajati in opt sedii din Marea Britanie, Statele Unite, Romania si Republica Moldova si o cifra anuala de afaceri de peste 29 milioane de lire sterline (34 milioane de euro).

Bentley Systems are solutii pentru infrastructura

Din septembrie anul trecut, Bentley Systems are birou la Palas. Furnizor de software pentru proiecte de infrastructura din intreaga lume, Bentley Systems concepe solutii IT de ultim moment pentru sosele, poduri, cai ferate, fabrici, retele de comunicatii, cladiri, aeroporturi etc. Fondata in 1984, compania are sediul in S.U.A., aproape 3.000 de angajati in 45 de tari si o cifra de afaceri de peste 500 milioane de dolari. In 1999, a investit mai mult de 1 miliard de dolari in cercetare, dezvoltare si achizitii. In Romania, la Iasi, compania este prezenta din anul 2008. Printre clientii Bentley Systems se numara Renault, Delphi, Washington Group, primarii si companii din tara (Compania de Apa Somes, Aquatim S.A., primariile Timisoara si Ploiesti). Furnizorul de servicii IT a conceput infrastructura pentru guvernul Statelor Unite ale Americii, societatii de electricitate din Franta, Gazprom, Petrochina, Petrobras, Royal Dutch Shell, U.S. Department of the Army, Enel, Nippon Telegraph and Telephone Corporation.

Un alt partener de la Palas este Centric IT Solutions, parte a grupului international Centric B.V., companie care concepe solutii IT financiare si ofera servicii in domeniul ingineriei si al consultantei. Sediul central se afla in Olanda si are 5.800 de angajati. In Romania, Centric are birou la Bucuresti, iar din decembrie 2010 si in Iasi, de unde echipa furnizeaza solutii IT pentru sectorul public, retail, housing & healthcare, resurse umane si payroll. Sucursala de la Iasi are 30 de angajati, numarul acestora urmand sa creasca, pe termen mediu si lung, pana la 200 de persoane. TNT, ING Bank, Ernst&Young, Lafarge, Office Depot, Reckitt Benckiser, Decathlon si Emerson Process se numara printre clientii Centric IT Solutions. Proiectele aflate in derulare includ migrarea de tehnologii si extinderea aplicatiilor software deja existente.

Travel Tech
, un lider mondial

Un alt nume de la Palas este Travel Tech, furnizor exclusiv de solutii IT de inalta performanta pentru „Destinations of the World”, unul dintre liderii mondiali in distributia serviciilor turistice, care interconecteaza furnizorii din turism cu agentiile din domeniu si clientii de pe glob. Printre partenerii Travel Tech se numara lanturi hoteliere precum Intercontinental Hotels Group (IHG), Hilton, Accor, Concorde si Best Western si mari companii IT la nivel mondial care activeaza in industria turistica, precum Amadeus. Travel Tech a fost infiintata in anul 2002, de ieseanul Irinel Bucur, pe vremea aceea student. In 2007, 75 de procente din companie au fost achizitionate de investitori din Orientul Mijlociu, iar acum numara 21 de angajati, cu varsta medie de 25 de ani. Programatorii si testerii care lucreaza la Travel Tech provin din mediul universitar iesean, compania organizand anual programe de intership pentru studenti.

AROBS, in plina expansiune

O alta companie din Romania, AROBS, are peste 13 ani de experienta in livrarea de software si clienti in 14 tari, pe 3 continente. Peste 1.000 dintre parteneri provin din Romania. Dezvoltator de solutii IT pentru aplicatii mobile si outsourcing, totodata si distribuitor de sisteme de navigatie GPS, AROBS s-a clasat, de patru ori consecutiv, in prestigiosul clasament Deloitte Technology al celor mai dinamice companii de tehnologie provenind din Europa Centrala, Orientul Mijlociu si Africa. Infiintata in Cluj-Napoca, compania are 270 de specialisti si se afla in plina expansiune in S.U.A., Republica Moldova si Ungaria. AROBS ofera solutii IT preponderent in domeniile business, calatorie, servicii financiare, sanatate, retail si industrie (transport, automobilistica).

Peste 25.000 mp este suprafata inchiriabila a celor trei unitati United Business Center de la Palas. Doar aici vor lucra, cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an, aproximativ 2.000 de angajati, preponderent din sfera IT, outsourcing, bancar, medical, recrutare personal si proiectare. La inaugurare, pe 31 mai 2012, oficialii Palas au anuntat peste 4.000 de locuri de munca permanente pentru toate functiunile ansamblului urbanistic din centrul Iasului.
Adauga un comentariu