Local

Palas Iasi, unul dintre cei mai mari angajatori din judet

Publicat: 30 oct. 2011
1

@ Numarul muncitorilor de la Palas va ajunge la 2.500, volum necesar finalizarii lucrarilor @ In cladirile inaugurate lucreaza deja peste 600 ieseni

Dezvoltatorul imobiliar
Iulius Group va accelera lucrarile pentru finalizarea Complexului Palas, astfel incat, in perioada urmatoare, numarul muncitorilor va fi suplimentat cu inca 1.000. În santierul ansamblului Palas lucreaza în prezent aproximativ 1.650 persoane, dintre care doar 100 sunt cetateni straini, proveniti din Sri Lanka. Acestia sunt de profesie mozaicari si pietrari, iar importul de forta de munca a fost determinat de lipsa acestei calificari la noi in tara. Din totalul muncitorilor, aproximativ 500 sunt angajatii români ai antreprenorului general, iar restul sunt angajatii celor peste 65 subantreprenori implicati în prezent în lucrarile de la Palas. Numarul personalului calificat în constructii va creste considerabil în perioada urmatoare, ajungand pâna la 2.500, pentru ca în santier se lucreaza la finisaje si la amenajarile interioare ale chiriasilor.

Se cauta personal

Palas este unul dintre cele mai mari proiecte din tara, care a generat, în perioada lucrarilor de construire, între 1.000 si 3.000 locuri de munca. Antreprenorul general a fost in permanenta în cautare de muncitori români calificati, fiind postate anunturi de angajare inclusiv prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Totodata, antreprenorul Palas participa la târgurile pentru locuri de munca organizate de AJOFM. Cautarile s-au soldat cu angajarea a peste 100 someri in lunile de vara, care au lucrat la amenajarea Gradinii Publice Palas. De asemenea, pentru recrutarea de personal, s-a folosit si baza de date Palas, unde iesenii care doresc sa lucreze în ansamblul multifunctional si-au încarcat CV-ul. Persoanele interesate de un loc de munca la Palas pot aplica in continuare CV-urile online pe site-ul www.palasiasi.ro, unde pot opta pe categoriile de interes postate.

Chiriasii Palas se dezvolta

Odata cu inaugurarea complexului urbanistic Palas vor fi disponibile peste 4.000 locuri de munca permanente. Unele dintre acestea au fost deja create, pe masura ce chiriasii s-au mutat în cladirile de birouri clasa A. În prezent, în United Business Center, componenta office a ansamblului Palas, lucreaza aproximativ 600 persoane, în birourile companiilor Endava, Amazon, Groupama Asigurari, Raiffeisen Bank, Volksbank, Travel Tech, Bentley, Centrul Medical Arcadia etc. Endava, prezenta la Palas din toamna anului trecut, intentioneaza sa îsi dubleze capacitatea la Iasi, prin angajarea a 150 persoane. Din acest motiv, de la 1 februarie 2012, spatiul Endava de la United Business Center va fi extins cu înca un etaj. Potrivit unui sondaj al Institutului Român pentru Evaluare si Strategie (IRES), realizat în luna august, în Iasi, pe un esantion de peste 1.100 persoane, 36% dintre intervievati au apreciat ca locurile de munca de la Palas reprezinta principalul avantaj creat de ansamblul din centrul orasului, iar 63% au raspuns ca le-ar placea sa lucreze la Palas.
Comentarii
  • cati bani ti-a dat mai jurnalistule de vorbesti asa frumos de betoanele de la palas spatiul verde nu mai existaa ci niste copacei de ** cm

Adauga un comentariu