National

Palada, ipoteza soc: „Proiect de tara”, tema electorala a lui Ciolos

Publicat: 04 iul. 2016
1

Sociologul Mirel Palada crede ca „proiectul de tara” este principala tema electorala a verii care va fi folosita in campania electorala de legitimare a lui Dacian Ciolos ca premier la toamna, cand, indiferent de scorul de la alegerile parlamentare, el va fi tot premier, folosit ca proptea de presedintele Klaus Iohannis.

„De urmarit maniera asezata, perseverenta, specifica marilor ginditori aproape civili, cu care se propune drept principala tema electorala a acestei veri fierbinti subiectul „proiect de tzara„. El urmeaza sa fie folosit drept suport retoric pentru campania de legitimare a lui Ciolos drept premier la toamna, cind indiferent cine cistiga alegerile, PSD tot nu va da premierul si Ciolos va primi binecuvintarea in plic de la puterile bune, solare, populare, de la doamna Merkel si de la ea in jos. In plus, il ajuta pe Iohannis sa se opreasca din picajul aproape necontrolat de popularitate in care se afla in momentul de fatza.

Ciolos va fi premier. Iohannis il va folosi ca pe o proptea. Iar guvernarea Ciolos 2 se va baza pe gindirea meta-partizana „sa fie bine, sa nu fie rau”, „sa facem un proiect de tzara, ca sarbatorim 100 de ani de la Romania cea Mare din 1918 si cine sa salveze tzara din ghearele politrucilor, daca nu niste patrioti de tehnocratzi„. „Iata ce proiect maretz are”. „Iata cum toate fortele progresiste si de bine se incoloneaza in spatele maretilor conducatori, Iohannis si Ciolos, pentru a salva tara din ghearele neputintei si coruptiei„.

Intre timp, continuam demonizarea partidelor politice, indeosebi a PSD-ului si a demonului de Ponta, care lasa ca stim noi ca vinde tzara la rushi si la chineji, in loc s-o impacheteze, s-o vinda disciplinat la nemtzi si la franceji.

Si ca totul sa fie clar, priviti cum insusi BNR vine sa se alature acestui efort institutional aproape civil. Unde ati mai vazut voi din 1998 incoace sa se bage BNR in mocirla politica? Iata ca se baga. Iata ca il legitimeaza pe Ciolos.

Deci clar, da? Ramine cum am stabilit: 1918, 2018, plan de tzara, epoca de aur, Iohannis, Ciolos, BNR, Merkel.

Pesedistilor. Kaghebistilor. Huooo! Cum vreti voi sa vindetzi tzara la rushi si la chineji. Si cum noi, adevaratii patriotzi, va impiedicam cu acest plan bine pus la punct.”, crede sociologul Mirel Palada.
Adauga un comentariu