Eveniment-Social

Pacientii unui spital din Iasi fac o sesizare catre Ministerul Sanatatii! Acestia vor sa clarifice situatia in care se afla

Publicat: 03 apr. 2016
1

@ Pacientii unui spital din Iasi au ajuns la capatul rabdarii in ceea ce priveste amanarea constanta a unei cladiri necesare pentru tratamentul de care trebuie sa beneficieze

Inaugurarea cladirii din Tatarasi a Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iasi pare sa fie amanata la nesfarsit, iar unii pacienti oncologici si-au pierdut deja rabdarea si vor explicatii pentru ceea ce se intampla. Nenumaratele amanari ale inaugurarii au dus la nemultumirea pacientilor din Piatra Neamt, care au fost nevoiti sa faca naveta la Iasi pentru a beneficia de radioterapie si sa plateasca o camera la Iasi pentru a se putea caza. De altfel, programarile la hotelul din Tatarasi a Institutului de Oncologie trebuiau sa inceapa de pe data de 29 martie, insa pacientii care au sunat pentru programari au fost intampinati cu raspunsul ca abia dupa sarbatorile pascale vor putea fi cazati in cladirea unitatii medicale ce trebuie sa fie inaugurata.

„Am sunat sa fac o programare pentru tatal meu la radioterapie si sa poata fi cazat in cladirea lor, insa replica celor de la institut a fost ca dupa Paste se va da in folosinta. Este strigator la cer, este singurul centru pe Moldova, cum sa faca acesti pacienti tratamentul, unde sa se duca? In Piatra Neamt, medicii refuza sa mai trimita pacienti la Iasi, pentru ca stiu ca nu au loc si ca sunt probleme cu cazarea”, povesteste Veronica Stoica, o femeie din Piatra Neamt, a carui tata este diagnosticat cu cancer pulmonar si are nevoie urgent de radioterapie. Pentru ca niciodata nu au primit un raspuns definitiv referitor la hotel, de ce nu a fost terminat la timp, cativa pacienti oncologici din Piatra Neamt au semnat o petitie, in care au facut mai multe sesizari, pentru a afla ce se intampla in aceasta situatie.

Citeste si: Problema acceleratoarelor de la Oncologie a fost rezolvata! Pacientii se pot intoarce la tratament

„Peste 30 de bolnavi au semnat deja aceasta sesizare, iar intentia este sa o trimitem la Ministerul Sanatatii, pentru a se afla de ceea ce se intampla. Nu se poate sa asteptam atat de mult timp”, continua femeia. Chiar daca ar fi trebuit sa inceapa programarile pe data de 28 martie in hotelul din Tatarasi, conducerea Institutului de Oncologie a precizat ca interiorul este finalizat, dar ca mai sunt cateva lucruri care trebuie terminate.

„Momentan nu avem programari in Tatarasi, peste 80 la suta din pacientii de la radioterapie locuiesc in Iasi sau in localitatile din apropiere si prefera sa mearga acasa. Programarile vor fi pentru pacientii din alte judete. Curtea nu este inca finalizata, insa sunt deja functionale primele doua etaje, sunt mobilate, paturile sunt facute, totul e pregatit de miercuri (30 martie – n.r.). Peste doua saptamani va fi terminat si etajul trei si vom putea primi bolnavii, insa doar doctorii decid ce pacienti si in ce conditii acestia sunt trimisi la hotel”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul IRO Iasi.
Comentarii
  • o firma de constructii care trebuie evitata,foarte neseriosi,vina apartine conducerii spitalului ca au acceptat atatea amanari,bolnavul are de suferit,amanari si programari asta gasesti la iro .

  • Bataie de joc la adresa bolnavilor.Din prima clipa trebuiau incepute demersurile pentru rezilierea contractului cu firma de constructii si deschiderea unei proceduri de licitatii .Se reusea mai repede finalizarea hotelului.

  • firma face parte din familia baietilor destepti,deci vedeti care este cauza amanarilor,tergiversarilor,unde este pozitia managerului de spital??Este mereu in asteptare care nu pare sa o deranjeze .Nu se specifica in articol data la care se deschide acest hotel.

  • cancerul se trateaza la iro iasi cu liste de asteptare,sesizare catre ministerul sanatatii trebuia gandita mai demult,tarziu nu este si acum,

  • managerul spitalului nu aminteste nimic de deschiderea acestui hotel??medicii nu fac programari la hotel deoarece nu cunosc data finalizari ,,,,,

  • institutul onco iasi,acum in acest moment sunt tratati bolnavii numai din judetul iasi,declara managerul spit,programirile medicilor radioterapeuti o cunoaste?lista pacientilor din alte judete a vazut.o/////chiar culmea ,doamnaaaaa ….problema foarte mare este a bolnavului care tb sa faca radioterapie din alte judete,,,,lasa localitatile apropiate ,peste 2 saptamani va terminat si et 3,chiar dureaza asa de mult ?cand programari?

  • afacerile sunt mai importante,bolnavii cu asteptarea,daca se implica mai mult dna manager gasind solutia cea mai buna ,reziliera contractului, bolnavii nu aveau de suferit,dar,asculta povestile dlui constructor, bun baiat,urmatoarea lucrare sa ii fie atribuita tot acestui constructor,

Adauga un comentariu