Eveniment-Social

Pacientii care au facut tratament cu interferon free se declara foarte multumiti

Publicat: 25 aug. 2016
1

Numarul de dosare aprobate de catre Comisia de experti din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) pentru terapia cu Interferon Free este de 636. Pâna in prezent, numarul pacientilor ce au incheiat acest tratament este de 225, având un procentaj de reusita de 99%. Detinatorii autorizatiei de punere pe piata suporta integral valoarea consumului de medicamente aferenta pentru care nu a fost inregistrat rezultatul medical pozitiv.

Unitatile spitalicesti ce au primit vouchere pentru un astfel de tratament sunt: Spitalul de Boli Infectioase Sf. Paraschiva, Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie si Spitalul Clinic CF Iasi. Acest tratament se adreseaza pacientilor cu ciroza hepatica virala C severa, F4, fibroza F3 cu boli autoimune, diabet zaharat tip I dezechilibrat. Se precizeza faptul ca, doar persoanele asigurate pot beneficia de tratamentul antiviral fara interferon in mod gratuit. Un caz care a fost facut public este cel al lui Cristian Gribincea, care s-a declarat incantat de acest tratament.

„Sugerez tuturor persoanelor care sufera de hepatita virala C sa inainteze dosarul pentru a urma acest tratament. Sunt foarte multumit si bucuros ca am urmat tratamentul cu interferon free si ca am reusit sa scap de acest virus, fiind depistat negativ in urma finalizarii tratamentului”, a spus Cristian Gribincea.
Adauga un comentariu