Local

„Pacatele” soferilor din Iasi: alcool la volan, viteza sau depasiri neregulamentare

Publicat: 10 nov. 2014
1
La sfarsitul saptamanii trecute, in urma unei actiuni declansate in trafic de politistii de la Biroul Rutier Iasi, mai multi soferi au fost depistati incalcand regulile de circulatie, acestia fiind sanctionati cu amenzi drastice sau dosare penale, in timp ce unii au ramas fara permise. De exemplu, Neculai R., de 40 de ani, domiciliat in municipiu, a condus un autoturism pe DN 28, în localitatea Tomesti, fiind depistat in timpul unei depasiri neregulamentare, prin incalcarea marcajului continuu ce desparte sensurile de deplasare. Soferul a fost sanctionat cu amenda de 360 de lei.
In cadrul aceleiasi actiuni, Gabriel L., de 26 de ani, din Tomesti, a fost depistat cand conducea pe DN 28, în Tomesti, cu viteza de 101 km/h control radar, în zona  unde limita legala admisa este de 50 km/h. Soferul s-a ales cu o amenda de 810 lei si i s-a retinut permisul de conducere în vederea suspendarii dreptului de a sofa pentru o perioada de 90 de zile. Nu in ultimul rand, alti doi soferi, unul de 35 de ani (George I) si unul de 22 de ani (George L.) au fost sanctionati dupa ce au fost depistati incalcand regulile in trafic. George I., de 35 de ani, a condus beat pe DJ 249, in urma testarii fiind stabilita o alcoolemie de 0.59 mg/l, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal. George L., de 22 de ani, din Bârlad, a condus pe raza municipiului Iasi, desi avea permisul suspendat, si acesta alegandu-se cu dosar penal.

La data de 8 noiembrie, la ora 8:00, politistii din cadrul Biroului Rutier Iasi, in timp ce efectuau serviciul de supraveghere si control radar pe DN 28, in localitatea Tomesti, l-au oprit in trafic pe soferul unui autoturism, intrucat acesta a efectuat manevra de depasire neregulamentara a unui alt autoturism. La volan se afla Gabriel V., de 42 de ani, din Tomesti. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.41 mg/l alcool pur in aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate probe de sange. In cauza s-a intocmit dosar penal. 
Adauga un comentariu