International

Pacaleala de proportii. Rusii ar fi scos ASTA din Ucraina

Publicat: 22 oct. 2014
1
Mai multe vehicule grele care transportau echipamente militare din Donbas in Rusia au trecut in ultimele zile prin punctul de frontiera Uspenka, doar ca acestea nu transportau blindate reale, ci machete, a declarat expertul militar ucrainean Dmitri Tamciuk, fondatorul platformei „Rezistenta informationala”, axata pe monitorizarea situatiei din estul rusofon al Ucrainei.
„Nu exclud o operatiune conceputa de partea rusa si de catre separatisti pentru inducerea in eroare a Kievului si a organizatiilor internationale in ceea ce priveste retragerea militarilor rusi din Donbas”, scrie Tamciuk pe contul sau de Facebook. In plus, liderii autoproclamatei „republici populare” Donetk au inceput sa vehiculeze ideea ca armata ucraineana ar pregati o „ofensiva de anvergura” dupa alegerile parlamentare, programate sa se desfasoare in Ucraina la 26 octombrie.

Citeste si Rusia interzice importurile de fructe si legume din Ucraina

Sub acest pretext, separatistii au inceput o serie de „actiuni de mobilizare”, constand in confiscarea de tehnica si patrimoniu de la diferite institutii din Donetk „pentru nevoi de aparare”. In paralel, rebelii din Donetk au trecut la o „noua etapa de mobilizare fortata” a populatiei locale in asa-numita armata a „republicii populare” Donetk, potrivit romaniatv.net.
Adauga un comentariu