Local

Orange, Altex si eMag societatile cu cele mai mari probleme la electronice si electrocasnice

Publicat: 31 mart. 2013
1

@ In primele luni ale acestui an, zeci de ieseni s-au plans comisarilor de la Protectia Consumatorilor de aparatele electrocasnice si electronice achizitionate de la magazinele din Iasi  @ O mare parte dintre reclamatii s-au dovedit a fi intemeiate, motiv pentru care au fost aplicate mai multe amenzi @ In topul produselor cu defecte se afla telefoanele mobile, laptopurile, televizoarele, masinile de tocat si chiar drujbe

De la inceputul acestui an, comisarii ieseni de la Protectia Consumatorilor au fost asaltati de o avalansa de sesizari asupra produselor electronice si electrocasnice. Peste 50 de persoane au redactat reclamatii privind defectiunile cu care s-au confruntat imediat dupa ce au achizitionat astfel de produse. Cele mai multe dintre acestea au vizat problemele aparute la telefoanele mobile, laptop-uri si aparate foto, insa au reclamat si aparate precum masini de gaurit, masini de tocat, masini de spalat, casti audio si drujbe. Cu ocazia solutionarii reclamatiilor, au fost aplicate si amenzi in valoare totala de 6.000 lei. Firma Germanos a fost sanctionata cu 2.000 lei, pentru ca a depasit termenul de remediere a defectiunii unui telefon mobil. Tot o amenda de 2.000 lei a incasat Altex, in urma unei reclamatii referitoare la o masina de spalat. Nici SC Vextel SRL nu a scapat de amenda, dupa ce comisarii de la Protectia Consumatorilor au depistat ca o pereche de casti audio nu avea traducerea in limba romana a informatiilor de pe produs. Pe lista plangerilor intocmite de ieseni se afla si societati precum Dedeman, privind o masina de gaurit, eMag, cu trei reclamatii privind telefoanele mobile, doua referitoare la laptop-uri si altele cu privire la o placa de baza, o imprimanta si o camera foto, Sellgros cu o masina de tocat si Baumax cu o reclamatie referitoare la o drujba. „Un numar de alte 12 reclamatii privind telefoane mobile, laptopuri, camere foto, aparate electocasnice comercializate de operatori care nu au punct de lucru in Iasi au fost redirectionate catre institutiile din judetele in care se afla sediul acelor societati”, a declarat Marian Grigoras, comisar-sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est.

Orange este in topul reclamatiilor

In topul firmelor reclamate de consumatorii ieseni, se afla compania Orange. De la inceputul acestui an, pe masa comisarilor de la OPC s-au adunat noua sesizari privind aceasta firma, toate legate de telefoanele mobile. O mare parte dintre acestea s-au dovedit a fi intemeiate si solutionate pe cale amiabila. „Pentru Orange am inregistrat noua reclamatii privitoare la telefoanele mobile. Prin intelegere amiabila intre parti, s-au solutionat sase dintre acestea, o reclamatie a fost considerata neintemeiata, iar alte doua sunt in curs de solutionare”, a mai declarat Marian Grigoras.
Orange isi mentine astfel pozitia de cea mai reclamata societate, pe parcursul anului trecut fiind inregistrate 124 de plangeri fata de aceasta. Cei mai multi dintre ieseni au reclamat operatorul de telefonie mobila deoarece nu a reziliat contractul la cererea lor si au fost obligati sa accepte servicii pe care nu si le doresc. Drept urmare, au fost aplicate doua avertismente si o amenda de 4.000 lei pentru firma Orange.
Comentarii
 • nu mai taiati nimic. La emag au cea mai buna politica de retur, poti fie sa schimbi obiectul fie sa iti dea banii inapoi in 30 de zile. Am si testat aceasta metoda, intr-adevar am avut o problema cu un laptopt, dar mi-am luat altul pe urma, tot de la ei. Ce vina au ei ca producatorul nu e serios.

 • avalansa de reclamatii?! 50 de reclamatii din cate mii de clienti multumiti? Instructiuni de utilizare in limba romana pentru niste casti? Ba, ce dracu avem probleme mult mai grave .Acum depinde si daca taranii au stiut sa utilizeze primul lor „smarfon”.

 • Intr-adevar la Orange exista probleme mari cu cei care vor sa renunte la abonamente, cunosc patru persoane care au avut probleme serioase pentru a incheia colaborarea cu aceasta firma. Chiar daca contractele nu mai erau in perioada de valabilitate oamenii au fost duusi cu zahareleul, plimbati intre discutii telefonice interminalibe si orange shopuri apoi s-au trezit ca au de platit costuri suplimentare

 • Nu sunt client Orange si nici de la Altex n-am prea cumparat, dar va spun, total dezinteresat, ca la Emag, serviciul post vanzare a fost foarte bun, mi-au schibat produsul repede si fara discutii, chiar si-au cerut scuze. Cred/ sper ca asta e o regula acolo si nu o exceptie.

 • Am cumparat de la emag un foto de 12 m,si sa defecteat obiectivul dupa un an.L-am dus in garantie la emag.Dupa trei zile am fost sunat daca sunt de acord cu inlocuirea ap. cu unul de 16m (modelu de 12m nu se mai fabrica)si perioada garantiei a fost inlocuita.Deci sunt amabili si profesionisti.

 • Despre ceilalti nu ma pot pronunta, cu orange pana acum experienta foarte ok, mai putin ca a trebuit sa platesc 50 de ron ca sa imi schimbe cartela din sim in microsim. Dar de emag, nota 10 pana acum si am experienta indelungata. Bravo lor ! Cat despre reclamatii..sunt si multi idioti pe lumea asta. Vor manual pentru Android in limba romana :)))

  • „Manual de utilizare in limba romana pentru casti „…jenant, dar adevarat, cel putin in Iasi , „LOCALNICII SATULUI” au nevoie de manual de utilizare si la biletul RATP !!! Produse defecte ?! Serios ? Drujba defecta ??? Telefon mobil defect ??? Serios ??? Eu nu cred asa ceva… fratilor e Romania , produsele sunt destinate pentru piata Europei de EST = Gunoi.
   Respect Emag , Orange , Altex , Flanco ,etc. dar nu si in ultimul rand respect cititorule .

  • „Manual de utilizare in limba romana pentru casti „…jenant, dar adevarat, cel putin in Iasi , „LOCALNICII SATULUI” au nevoie de manual de utilizare si la biletul RATP !!! Produse defecte ?! Serios ? Drujba defecta ??? Telefon mobil defect ??? Serios ??? Eu nu cred asa ceva… fratilor e Romania , produsele sunt destinate pentru piata Europei de EST = Gunoi.
   Respect Emag , Orange , Altex , Flanco ,etc. dar nu si in ultimul rand respect cititorule .

 • înainte de craciun mi-am facut comanda de la emag de un htc si desi nu are nici doua luni de cand sa si stricat si nu stiu ce sa fac si la cine sa apelez va rog sa ma ajutati dak puteti.

Adauga un comentariu