Eveniment-Social

Opt liberali se bat pentru postul de primar. Nume surpriza pe lista candidaturilor

Publicat: 03 aug. 2015
1

@ In PNL Iasi se da un razboi intern pentru desemnarea candidatului la functia de primar al municipiului Iasi @ Pe ultima suta de metri au aparut nume noi, iar unii membri fac presiuni pentru a ajunge candidati ai partidului chiar si fara a intra in evaluarea interna

Razboi intern in organizatia judeteana a PNL Iasi. Opt liberali au ajuns sa se inscrie in competitia pentru desemnarea candidatului partidului la sefia Primariei municipiului Iasi. Initial, doar cinci membri PNL Iasi si-au manifestat intentia de a-si depune candidatura pentru primarie, insa intr-un final alti trei liberali si-au depus dosarul pentru a participa la cursa interna privind desemnarea candidatului ce se va bate pentru postul de primar. Recent s-a incheiat sesiunea de depunere a candidaturilor in interiorul filialei PNL Iasi, candidatii urmand a intra intr-o etapa privind evaluarea fiecaruia. Pana in prezent si-au depus candidatura Alexandru Muraru, purtatorul de cuvant al PNL Iasi si omul de incredere al lui Cristian Adomnitei, consilierul judetean Eduard Boz, cel care este si liderul de grup al liberalilor in Consiliul Judetean, dar si lectorul universitar Vasile Cotiuga si fostul deputat Traian Dobre.

Citeste si: PNL Iasi s-a lansat in cursa pentru Primaria Iasi. Cinci liberali se bat pentru functie

La sfarsitul saptamanii trecute si-a anuntat oficial candidatura interna si consilierul local Marius Danga, fost viceprimar al municipiului Iasi. Pe langa acestia, in cursa interna au mai intrat si unele nume surpriza, care la prima vedere nu spun mare lucru. Astfel, si-au mai depus candidatura Adrian Iurcan, in varsta de 53 ani, membru al comisiei pentru activitatea IMM-urilor si Administratiei Publice a PNL Iasi, Teofil Balteanu, membru supleant in Comitetul Executiv Judetean al PNL Iasi, dar si Dragomir Tomaseschi, copresedinte al organizatiei municipale a PNL Iasi si fost prefect al judetului. Evaluarea interna urmeaza sa arate care din aceste persoane este cea mai potrivita sa reprezinte organizatia liberala de la Iasi in cursa pentru fotoliul de la Palatul Roznovanu. In plus, surse din cadrul PNL Iasi au aratat ca senatorul Dumitru Oprea, copresedinte al organizatiei judetene, face presiuni pentru a fi desemnat candidat al partidului la aceasta functie. Oprea a candidat si in 2008 cand a pierdut in turul doi in fata actualului primar, social democratul Gheorghe Nichita. O decizie finala urmeaza insa sa fie luata de conducerea centrala a PNL.
Comentarii
Adauga un comentariu