National

Opozitia este slaba din cauza PDSR

Publicat: 30 aug. 2001
25

Conducerea filialei iesene a Partidului National Taranesc Crestin Democrat a explicat ca slabiciunea Opozitiei are drept cauza puterea discretionara pe care o detine partidul de guvernamant. In opinia lui Mihai Dorin, liderul PNTCD Iasi, pe langa faptul ca PDSR a obtinut un scor mare la alegerile din noiembrie 2000, supradimensionarea Puterii provine si din procesul de racolare pe care l-a declansat inca de la inceputul anului. Astfel, desi PDSR nu a obtinut majoritatea absoluta in urma scrutinului din 2000, acum, pentru ca 45% dintre primarii apartinand altor formatiuni politice au devenit pedeseristi, Partidul Democratiei Sociale din Romania detine parghiile de putere la toate nivelurile posibile.
„Romania se indreapta spre partidul-stat. Acest concept este incompatibil cu ideea de integrare europeana”, a afirmat Mihai Dorin.
Faptul ca Adrian Nastase a inceput sa vorbeasca in ultimul timp de pericolul federalizarii tarii a fost considerat o simpla gaselnita a premierului, menita a abate atentia populatiei de la adevaratele pericole pe care le are de infruntat Romania. (C.O.)
Adauga un comentariu