Local

Oportunitati incredibile pentru tinerii antreprenori din Iasi!

Publicat: 06 aug. 2015
1

Antreprenorii care cauta o metoda sa se propulseze in piata afacerilor din Iasi au posibilitatea sa aplice pentru finantari din fondurile guvernamentale oferite de Oficiul Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Iasi. Aici, persoanele interesate se pot inscrie si la diferite programe sau sa participe la cursuri si seminarii unde studiaza mediul afacerilor. Prin participarea la cursurile de pregatire, ei studiaza in domeniul de interes pentru a-si dezvolta aptitudinile antreprenoriale necesare pornirii unei societati comerciale.

Un astfel de program care va avea loc in Iasi in luna septembrie a acestui an se numeste EMPRETEC. Programul international ce se desfasoara sub indrumarea Conferintei Natiunilor Unite – Geneva are ca scop identificarea intreprinzatorilor de succes, dezvoltarea competentelor antreprenoriale, mobilizarea eficienta a resurselor in intreprindere si incurajarea schimbului de experienta si a dezvoltarii relatiilor, atat pe plan local, cat si international. Bugetul alocat este de 1.000.000 lei ce se imparte intre cele 8 OTIMMC organizatoare de workshopuri, printre care si cel din Iasi.

„Tinerii sunt incurajati sa infiinteze un business. Luna trecuta am tinut workshopul START, care are ca scop facilitarea accesului la finantare. S-au prezentat multi tineri pentru a-si face cunoscut planul de afaceri. Cele mai bune planuri au primit si finantare! Acum asteptam sa vedem cate persoane interesate se inscriu si la workshopul EMPRETEC”, a declarat Narcis Tabacaru, Director OTIMMC Iasi.
Workshopurile se infatiseaza ca o platforma de propulsare antreprenoriala de care poate beneficia oricine este interesat, fie ca are experienta in domeniu sau este la inceput de drum.
Adauga un comentariu