Local

Oportunitati de colaborare internationala importante pentru Iasi si Ucraina – FOTO

Publicat: 24 aug. 2016
In cadrul intalnirii pe care presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a avut-o cu guvernatorul regiunii Vinnytsia, Valerii Korovii, au fost stabilite cateva  repere viitoare de colaborare.
Astfel, in luna septembrie va avea loc semnarea acordului de cooperare intre Consiliul Judetean Iasi, regiunea Vinnytsia si voievodatul Swietokrzyskie (voievodatul Sfintei Cruci) din Polonia. Maricel Popa a lansat deja partenerilor ucraineni din Vinnytsia invitatia de a participa, la Iasi, in aceasta toamna, la Ziua Recoltei. Tot in luna septembrie va avea loc o intalnire intre reprezentanti ai oamenilor de afaceri din judetul Iasi si din regiunea Vinnytsia in vederea stabilirii de noi oportunitati de colaborare. Totodata, presedintele Consiliului Judetean Iasi a apreciat ca e o buna sansa acum pentru firmele iesene de a patrunde pe piata ucraineana, putand sa ia locul firmelor din Rusia. 

Vezi si Acorduri noi de cooperare intre Iasi si regiunea ucraineana Vinnytsia

„Un avantaj major il reprezinta lipsa taxelor vamale. De altfel, Antibiotice va deschide chiar  o reprezentanta in perioada urmatoare la Vinnytsia” a declarat Maricel Popa. La intalnire au mai participat, din partea delegatiei ucrainene, presedintele Consiliului Regional Vinnytsia, Anatolii Oliinik, trei ministri din cadrul Guvernului si cativa deputati, iar din partea delegatiei de la Iasi, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi, Paul Butnariu.Adauga un comentariu