Eveniment-Social

Oportunist pur sange! Pe fostul viceprimar Marius Danga l-a lovit dragostea de tei

Publicat: 20 iul. 2014
1

@ Teistii someaza consilierii locali sa spuna daca sprijina sau nu replantarea teilor @ Noul cavaler al teilor este fostul viceprimar liberal Marius Danga @ Acesta nu a suflat niciun cuvant despre problema teilor, falimentul CET sau a RATP in perioada in care era viceprimar

Grupul de Initiativa „Iasul Iubeste Teii” a lansat un ultimatum consilierilor locali, pentru a preciza daca sunt pro sau contra replantarii teilor de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant. Scandalul teilor taiati in zona centrala a ajuns unul national, fiind preluat de canalele media atat din presa scrisa, cat si din audiovizual, la nivel national. Dupa razboi, in randul teistilor a aparut un nou sustinator al copacilor, in persoana fostului viceprimar liberal Marius Danga.

Acesta a formulat un proiect in acest sens, devenind peste noapte din papusar un aparator al teilor. Oportunismul de care dau dovada liberalii ieseni, dar mai ales fostul viceprimar, cel care nu a suflat o vorba despre tei cat timp a avut o functie de conducere in primarie nu a trecut nesanctionata de cei care solicita replantarea teilor, acestia considerand tardiva si oportunista noua actiune a liberalilor.

Ba mai mult chiar, Marius Danga pare sa-si fi revenit din letargia care-l cuprinsese pe durata mandatului de viceprimar, cand, desi avea in subordine RATP-ul, nu a vorbit prea multe despre situatia dezastruoasa a regiei. Ba mai mult, acesta se lauda ca a reusit sa limiteze pierderile RATP la „doar” un milion de euro pe an, asta pentru ca mai apoi sa explice cum primaria baga voit RATP in faliment prin neachitarea subventiilor la transport, de care beneficiaza pensionarii.

Oportunistii liberali s-au retras si din Consiliile de Administratie de la RATP si Dalkia, invocand jocuri de culise in defavoarea bugetului local, toate acestea insa dupa ce au plecat de la ciolan.

„Mentionam ca, înainte de a fi publicat, initiatorii acestui proiect, reprezentati prin domnul consilier  Marius Danga, ne-au cerut permisiunea sa foloseasca argumentele publicate de noi pe acest subiect. De asemenea, am fost de acord sa verificam proiectul din punct de vedere cultural si stiintific, ajungând la concluzia ca acesta este unul robust, oportun si implementabil. Desi consideram aceasta initiativa a domnului consilier Danga una tardiva si întrucâtva oportunista – am fi apreciat daca propunerea ar fi fost înaintata de domnul consilier în perioada în care domnia sa era viceprimar, ramâne evident pentru noi ca fondul acestei probleme depaseste orice considerente politice, el reflectând o dorinta sprijinita de întreaga comunitate ieseana. Cu alte cuvinte, este mult mai important ca subiectul replantarii teilor a ajuns în sfârsit la masa dezbaterii, decât faptul ca el a fost „initiat”din punct de vedere birocratic de catre o entitate partinica sau alta”, au transmis reprezentantii grupului „Iasul Iubeste Teii”. Acestia au cerut alesilor locali ca pâna la 31 iulie 2014 sa confirme daca sunt sau nu dispusi sa colaboreze în scopul articularii unui proiect comun de replantare a teilor în centrul Iasului.
Comentarii
  • nu ii este rusine? cine mai cade in capcana lui acum . a tacut 2 ani si acum e revolutionar – sa ne scuteasca cu tentativele lui . daca ar fi ceva de capul lui ar veni cu proiecte concrete nu cu aberatii de care s-au saturat iesenii. mariusica fa ceva concret ca pierzi timpul cu teii , iesienii s-au saturat sa te auda numai cu prostii- mai bine ramaneai viceprimar ca nu erai asa penibil .

    • Daca esti iesean adevarat nu cred ca taierea teiilor de pe Stefan nu te enerveaza.Acum primaru ar trebui sa vina cu proiecte concrete pentru ieseni.Teii sunt mandria Iasului iar oamenii o sa sustina proiectul.

  • copacii uscati = au fost taiati, fasonati de niste criminali cu drujbe mult dupa intrarea in vegetatie…arborii s-au uscat… arborii astea erau tei… in Sf.Lazar au fost inlocuiti, ca dadea rau la Palas, cu artari alte specii ne-tei…

Adauga un comentariu