Actualitate

Operatie dificila pentru fetita mutilata in urma unui accident rutier. Medicii nu se lasa

Publicat: 05 sept. 2016
1

Ieri, medicii de la Spitalul de copii Sf. Maria din Iasi au inceput a doua etapa a interventiilor chirurgicale pentru fetita de 6 ani, mutilata de o remorca desprinsa de un tractor aflat in mers. Echipa de medici a efectuat o interventie chirurgicala pentru acoperirea cu piele a piciorului stang, replantat din sold, dupa ce i-a fost retezat in urma accidentului. In ciuda complicatiilor si a problemlor medicale grave ale fetitei, medicii nu se lasa si vor cu orice pret sa o salveze pe copila. Fetita a fost transportata la spital in urma cu o saptamana, cu un picior amputat, celalalt aproape strivit, cu fractura de bazin, fracturi costale, traumatism cranio-cerebral.

„Astazi s-a efectuat prima interventie plastica de acoperire a vaselor de sange, oaselor piciorului replantat. Exista o problema grava pe care medicii incearca sa o rezolve. Unul dintre plamani a fost strivit in urma impactului. Se pare ca remorca a lovit-o in piept si apoi a trecut peste corpul ei. Acest traumatism pulmonar sever pune probleme serioase in ceea ce priveste saturatia in oxigen, ventilatia mecanica. De asemenea, din aceste cauze apar probleme si la anestezie. Fetita respira, deocamdata, cu un plaman si dureaza pana la refacerea celuilalt. Echipa medicala va face absolut tot ce este necesar pentru salvarea acestui copil”, a declarat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului Sf. Maria din Iasi.

Fetita va avea nevoie de mai multe interventii chirurgicale estetice. Cumplitul accident a avut loc pe 30 august 2016, in localitatea Valu lui Traian din judetul Constanta. Remorca de la un tractor s-a desprins, din cauza unei defectiuni, in timp ce utilajul se afla in mers, si a trecut peste fetita. Aceasta se deplasa, impreuna cu mama ei, fratele de 7 luni, care era intr-un carut, si verisoara de 11 ani, pe marginea drumului. Fetita a fost lovita strivita de remorca, iar bebelusul a fost accidentat usor. Conform reprezentantilor de la Inspectoratul de Politie al judetului Constanta, la volanul tractorului cu remorca se afla un tanar in varsta de 28 ani, care nu avea permis de conducere. 
Comentarii
Adauga un comentariu