Eveniment-Social

Opera ieseana are un nou director, dupa plecarea lui Beatrice Rancea

Publicat: 30 mai 2016
1

@ S-a oficializat delegarea solistului Cosmin Marcovici ca director interimar al Operei Nationale Romane din Iasi @ Acesta o va inlocui pe Beatrice Rancea, numita de ministrul Culturii la sefia institutiei similare din Bucuresti @ Pe acest plan, Marcovici si-a prezentat planurile pentru finalul de stagiune si inceputul celei viitoare

Ieri, la sediul Operei Nationale Romane Iasi (ONRI) a avut loc prezentarea oficiala a noului director interimar, solistul Cosmin Marcovici. Acesta a preluat functia dupa ce postul a devenit vacant, in urma numirii fostului director Beatrice Rancea, de actualul ministru al Culturii, pe o pozitie similara la Opera Nationala Bucuresti (ONB). Momentan nu se stie cand va fi organizat un concurs pentru ocuparea acestei functii de conducere.

Citeste si: OFICIAL! Opera Iasi are de astazi un nou director interimar – UPDATE FOTO

Deja, Marcovici si-a prezentat planurile pentru finalul de stagiune si inceputul celei viitoare. „Ca si planuri de proiect, in primul rand ma concentrez pe acest final de stagiune. Sunt trei spectacole foarte importante si foarte frumoase in acelasi timp, anume «Lacul Lebedelor», alaturi de colectivul Operei din Chisinau, dupa care opera «Carmen», iar la finalul de stagiune «Sunetul Muzicii». Vom avea concediu o luna si ceva si intram, sa speram, cu regizorul Andrei Serban pe scena, pentru pregatirea operetei «Vaduva Vesela». Vom avea o noua premiera cu opera «Tosca» si speram ca, tot la anul, va fi si o premiera cu opera «Rigoletto», vom vedea in functie de buget”, a precizat Cosmin Marcovici.

Citeste si: EXCLUSIV. Iata cine preia conducerea Operei Romane Iasi – FOTO

Pe de alta parte, Rancea a afirmat ca va contribui la un amplu parteneriat cu institutia pe care a coordonat-o pana acum. „Si in acest an va avea loc Gala Operelor Nationale la Iasi. Este si motivul pentru care m-am intalnit cu domnul primar Mihai Chirica astazi (ieri – n.r.), pana la plecarea in Bucuresti, pentru ca, spre bucuria mea, daca lucrurile merg asa cum ne dorim, va fi pentru prima data cand anul acesta, pe scena Operei Nationale Romane din Iasi, vom avea toate operele prezente in cadrul Galei, deoarece sper sa intre in competitie si Opera din Bucuresti”, a reliefat Rancea.
Comentarii
  • praf in ochi,tot rancea va conduce ,daca nu va respecta indicatiile de la bucuresti va sari din schema.oricum marcovici este un caracter fara coloana vertebrala.mai vorbim.

  • In sfarsit, am scapat de tov.Rancea, s a vazut si la concertul de duminica la Palat, toata lumea relaxata, dezinvolta. Felicitari domnule TENOR!

  • Doamne….rad de nu ma mai pot opri,….pitigaiatul asta de tenor ,fara caracter si lingau ,a ajuns interimarul operei nationale iasi……cred ca i-a ajuns limba la spate ,dar ,,,,,,,acum mare directot ….vai si amar de nu asculta kaghebista …..

  • Buna ziua !nu mai balacariti atata fratilor.Care cum vine il luati la ture….ca era Rancea nu era bina….ca e Marcovici nu e bine….incercati sa fiti mai pozitivi si o sa fie bine ! O zi frumoasa ,tuturor !

  • Ne doream o personalitate marcanta si fff. cunoscuta pe toate planurile, nu un,prapadit de tenor de mana a doua

  • interesant…. domnul marcovici va face voluntarat,,,, nu poat renunta la cantat…. dar atunci de ce isi batjocoreste colegii ? un nenorocit pupink….ist…. fara voce si fara caracter. Asa sa ii ajute Dumnezeu.

  • Un incompetent care nu stie nicisa scrie , nici sa vorbeasca. nu mai zic de cantat. Mai bine si-ar lega cateaua. oricum il astepta beciul domnesc. degeaba se lauda ca e mason, ca la aia ulciorul nu merge de multe ori la apa….

Adauga un comentariu