National

Omul de incredere al lui Sergiu Nicolaescu: Dana a dormit pe presul lui Sergiu. Pasiunea pentru femei i-a fost fatala

Publicat: 07 ian. 2013
1
Cascadorul Paul Petrovici, omul de incredere al lui Sergiu Nicolaescu, face destainuri, intr-un material publicat de Adevarul, in legatura cu viata regizorului. Prietenul de-o viata al lui Sergiu Nicolaescu sta exilat de bunavoie in casa de vacanta a regizorului, pe malul marii, la 2 Mai.
Fostul cascador Paul Petrovici (77 ani) a ramas sa aiba grija de cladire si chiar sa locuiasca acolo. Increderea pe care i-o castigase lui Nicolaescu i-a dat lui Petrovici acces la resedinta si acte pe casuta facuta in spatele vilei.
Paul Petrovici nu vorbeste deloc magulitor despre Dana, vaduva lui Nicolaescu. Prietenul regizorului spune despre Dana ca are o fire dificila.
„Nu se potriveau deloc. Era fiecare cu viata lui. Ea cu afacerile, el cu filmele. El lasase totul pe mana ei, iar ea ii vorbea foarte urat. Mie nu-mi placea deloc cum se purta. Odata a venit Sergiu si m-a luat de umeri: Hai sa-i ceri Danei iertare. Am mers, de dragul lui. Ea era pe sezlong, facea plaja. A inceput sa urle la noi sa o lasam in pace, sa plecam dracului de acolo amandoi”, adauga Paul Petrovici.
Cand s-a saturat de certuri, Petrovici a vrut sa lase balta casuta de la 2 Mai. „Cand a auzit Sergiu, i-au dat lacrimile: Ma lasi si tu?. Am ramas. Dar acuma precis o sa plec”, mai spune barbatul.
Cascadorul este intristat de finalul vietii regizorului. Pasiunea pentru femei i-a fost fatala, considera el. Asta i-a permis Danei, adolescenta de 17 ani pe atunci, sa patrunda in viata sexagenarului Nicolaescu.
„Dana a dormit pe presul lui, a plans la usa. Lui i s-a facut mila, a bagat-o in casa, a lasat-o sa faca baie. Si n-a mai avut cale de intoarcere. Cine i-a trimis-o a stiut ce face. Acum locuiesc si socrii lui la parterul casei din Zambaccian. Ea are totul pe mana. Credeti ca mai era viata cu ea? Ii spuneam mereu lui Sergiu ce ma nemultumeste, ca nu-mi place cum este tratat. El era resemnat. Spunea doar atat: Acum e prea tarziu”, adauga, revoltat, cascadorul.
Istoria unei prietenii
Paul Petrovici si Sergiu Nicolaescu s-au cunoscut la Timisoara, inca din adolescenta. Petrovici este banatean si are o pasiune netarmurita pentru cai. Asta a fost si principalul motiv pentru care s-au imprietenit. Cand a ajuns sa regizeze filme, Nicolaescu a facut imediat echipa cu Petrovici, pe care l-a cooptat in distributie.
In 1989, dupa ce a turnat „Coroana de foc” pe colinele de la 2 Mai, Sergiu Nicolaescu a decis sa isi cumpere teren pe malul marii. Aici si-a ridicat, din piatra alba, o casa de vacanta cu terasa, obloane de lemn si felinare in curte.
Cascadorul a fost insarcinat cu supravegherea lucrarilor, punand umarul la aducerea materialelor de constructie. Sergiu Nicolaescu ii propusese un targ: sa se mute din Constanta, unde Petrovici avea un atelier de facut brichete. Regizorul voia pe cineva de incredere sa aiba grija de proprietate si i-a facut o casuta in care cascadorul a ramas. Iar Petrovici mai avea o sarcina: grija cailor pe care regizorul ii folosea la filmari.
Socrul, cu 10 ani mai tanar ca ginerele
Cata vreme au avut acces la baza estivala a Centrului National al Cinematografiei situata la iesirea din 2 Mai spre Vama Veche, totul a fost perfect. Nicolaescu preluase incinta, iar Petrovici se ocupa de administrare. Cineva din conducere a decis insa scoaterea animalelor din baza, astfel ca armasarii au fost adapostiti prin curtile parasite din jur, iar hotii le dau tarcoale. „Am pistol, dar tot cu pumnul ii pun pe fuga pe hoti”, afirma cascadorul septuagenar.
Pistol avea si regizorul, pistol si-a procurat si socrul lui. Ultima data cand a fost la mare, chiar inainte de Craciun, Nicolaescu a venit adus de socrul Mihai Ionica, tatal Danei, care este mai tanar cu 10 ani decat ginerele sau. „Socru-sau avea o geaca scurta si i-am vazut pistolul la brau. Am zis: Ce faci, Mihai, te-ai inarmat si tu?”. A zis: Pai trebuie sa-l pazesc pe asta (n.r. pe Sergiu Nicolaescu). Au venit pentru ca voiau sa faca niste modificari in casa”, relateaza omul de incredere al artistului.
Cascadorul a fost martor al aventurilor regizorului si nici nu mai tine sirul femeilor care i-au calcat pragul. Oficial, in vizita veneau putini oaspeti: regizorii Mircea Veroiu si Dan Pita, actrita Ioana Pavelescu si sotul Mihai Bujor-Sion (copilul de suflet al lui Ion Iliescu), vecinii Stela Popescu, Vladimir Gaitan, Alexandru Arsinel.
„Pentru fetita lui Gaitan, Gloria, care a ajuns si ea actrita, avea o mare slabiciune. O ridica intr-o singura mana si o tine asa, sus. O indragea foarte tare, mai ales ca el n-avea copii. Despre fiul sau nelegitim am auzit si eu. Era un baiat de prin Canada. Acolo e si prima lui sotie, Mariana. Iar Gabriela, cea de-a doua, era tare de treaba si talentata. Artist plastic, dar fara priza la public”, mai spune cascadorul.
Paul Petrovici este nemultumit de cum s-a aranjat viata regizorului. „Asa a fost el, toata viata i-au placut femeile. Le voia intruna compania, numai ca iubea cu adevarat doar filmele, nu si femeile. Le gaseam aici, in miez de noapte, plangand pe trepte. Ce s-a intamplat? A patit Sergiu ceva?. Nu, doarme adanc. Ele voiau ca Sergiu sa fie tot cel din tinerete, cel de pe ecrane, marele erou, marele cuceritor. Niciuna n-a ramas langa el. Avea un stil autoritar fata de femei, nu rezistau cu el. A fost extraordinar ca regizor, ca artist, ca om, dar avea o latura greu de suportat”, marturiseste prietenul sau.
Refugiul de la 2 Mai
Casa de la 2 Mai, de pe faleza, a fost mereu pentru Nicolaescu un loc de refugiu, unde a putut sa scape de lume. Cand se simtea dezamagit de politica, Sergiu Nicolaescu se retragea la 2 Mai. „I-am dat culori, i-am dat pensule, sa picteze ce simte. A pictat flori si un autoportret. Tablourile sunt in casa. Era chiar talentat”, spune cascadorul, el insusi pictor amator.Comentarii
  • A fost regizorul care a lansat actrite tinere necunoscute a crezut ca toate vor reveni la el pentru roluri si bani .Are bani mai multi decat a declarat cineva era zgarcit. cineva arezistat si la tolerat pentru ca stia ca are cancer .. si se duce…ars Cate fete tinere spre afirmare i-au batut la usa dar n-au fost de acord cu ce vrea el .A stiut ca ajunge la cazan deaceia a cerut safie ars ,afont lucid sa ars singur.

Adauga un comentariu