Local

Ofiter de politie din Iasi, judecat pentru ca a inchiriat masini

Publicat: 10 nov. 2015
1

Ofiterul de politie Ionut Radu Ciobanu, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, a fost trimis in judecata de procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie Iasi (DNA) pentru comiterea urmatoarelor infractiuni: efectuare de operatiuni, ca acte de comert, incompatibile cu functia, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la fals intelectual.

„În perioada 11 mai 2013 – 07 august 2014, inculpatul Ciobanu Radu – Ionut a efectuat operatiuni financiare, ca acte de comert, incompatibile cu functia sa de ofiter de politie judiciara, ce au constat în închirierea (cedarea folosintei cu titlu oneros) de autoturisme catre diverse persoane, în scopul obtinerii de bani pentru sine. Clientii erau racolati fie prin intermediul unor anunturi online, fie prin intermediul unui cont de Facebook sau al unui post telefonic. Pe lânga pretul solicitat pe zi (pret ce varia între 18 si 28 euro/zi, în functie de durata închirierii), inculpatul solicita clientilor si o garantie de 100 sau 150 euro”, au declarat procurorii de la DNA.

„Pentru a disimula o parte din activitatile ilegale pe care le desfasura, în perioada 11 mai 2013 – 15 aprilie 2014, inculpatul Ciobanu Radu – Ionut a întocmit în fals 8 contracte de comodat, cu titlu gratuit, pe care le-a semnat împreuna cu persoanele care au închiriat autoturismele, pentru ca acestea sa le foloseasca în vederea producerii de consecinte juridice, respectiv justificarea în fata organelor de politie a dreptului de folosinta asupra autovehiculelor închiriate”, au completat anchetatorii. De asemenea, oamenii legii mai sustin ca, pe data de 21 mai 2013, politistul a determinat un notar public sa falsifice, fara vinovatie, un contract de comodat, pentru care se atesta ca a imprumutat in mod gratuit un autoturism unei alte persoane.
Comentarii
  • cel mai spagar si santajist politist rutier este dan paulet c,u,r, nataflet care sa saturat sa prinda iepuri la frontiera si sa apucat sa escrocheze soferi nevinovati bagind mina adinc ALOOO DGA

Adauga un comentariu