Eveniment-Social

Oficial. PSD si ALDE vor conduce Iasul in urmatorii ani

Publicat: 16 iun. 2016
1

@ Judetul si municipiul Iasi vor fi dominate de o administratie condusa de echipa PSD si ALDE @ Atat la varful judetului, cat si la municipiu, cele doua partide vor forma o alianta care sa ofere majoritatea simpla @ Cele doua partide vor da viceprimarii, respectiv vicepresedintii Consiliului Judetean

Echipele de conducere ale noilor consilii locale din judetul Iasi au inceput deja sa fie conturate. Desi structrurile vor fi constituite oficial abia in cursul saptamanii urmatoare, cert este ca PSD va forma o alianta cu Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) in mai toate consiliile locale.

In privinta Consiliului Judetean, cele doua formatiuni vor forma majoritatea la varful institutiei. Cel mai probabil, presedinte va fi ales social democratul Maricel Popa. Acesta va fi secondat de doi vicepresedinti, din care unul de la ALDE. In aceasta privinta, liderii ALDE Iasi au aratat ca la inceputul saptamanii viitoare se va decide intr-o sedinta interna cine dintre Vasile Salaru si Victor Chirila, alesi consilieri judeteni in urma alegerilor locale, va ocupa aceasta pozitie.

„S-a conturat colaborarea in plan local intre PSD si ALDE. In unele structuri, aceasta colaborare vine ca o necesitate pentru formarea majoritatii, iar in altele pentru a creiona relatii. La nivel de judet vom avea o pozitie de vicepresedinte. Avem doi candidati pentru acest post, dar nu am stabilit care din cei doi va fi. Pana marti vom lua o decizie. Am dori sa fie o competitie in care sa nu fie invingatori si invinsi. Nu am nicio preferinta care din cei doi sa fie. Cred ca fiecare dintre ei are un evantai de optiuni care il recomanda pentru aceasta functie”, a spus senatorul Varujan Vosganian, presedintele ALDE Iasi.

In plus, la nivelul Consiliului Local, se pare ca PSD va incheia un acord cu ALDE, cu toate ca detine majoritatea simpla. Si aici, postul de viceprimar ii va fi oferit lui Radu Botez, ales local din partea ALDE. Acesta a si aratat ca, in acest caz, va accepta functia si va face echipa cu primarul Mihai Chirica si cu celalalt viceprimar din partea PSD, cel mai probabil Gabriel Harabagiu.

„Sper ca in viitorul apropiat sa reusim sa facem o structura mult mai buna pentru partid in Iasi. Scorul luat la aceste alegeri a fost pentru mine modest. Ma asteptam la unul mai mare. Vrem ca pana la inceputul lunii octombrie sa avem organizatii mai puternice. Pentru Consiliul Local si Consiliul Judetean au fost multe discutii in ultima perioada. Exista o dorinta a PSD de deschidere a administratiei in asa fel incat la luarea deciziilor la nivel local sa participe si alte persoane. Vom vedea in cursul saptamanii viitoare cum stau lucrurile. La Consiliul Judetean lucrurile sunt mai in ceata decat la Consiliul Local. Dar daca vorbim astazi, exista pentru mine aceasta optiune de a fi viceprimar. Daca voi intra in aceasta pozitie, o voi face pentru ca sunt iesean si imi doresc sa contribui la dezvoltarea orasului”, a spus Radu Botez.
Comentarii
  • Bine frumosilor, acum ca ati ajuns cu scaunu sub cur va apucati treaba???? P.U.G ul ala care trebuie aprobat de vreo 8 ani cand mama dracului se face??????

  • Este clar, noi am crezut in ALDE, dar cred ca este la fel ca celelalte partide. Nu va e rusine domnilor Botez si Vosganian sa cersiti pur si simplu si sa va faceti pres in fata PSD-lui. Auziti marele liberal Vosganian si cu sluga lui Radu Botez au ajuns sa conduca Iasul. Dragi ieseni ia-ti dat 3 % lui Radu Botez datii tot atit si lui Vosganian si sa scapam de aceste specimene care nu au facut nimic pentru Iasi. Pacat, mare pacat, oare domnul Tariceanu stie ce se intimpla. Sper sa fie informat ca altfel va pierde urit in toamna la parlamentare.

  • Radu Botez,atit timp cit vii alaturi de fosilele tariceanu,vosganian si victor chirila,indivizi curvari si rau intentionati pentru oras ,nu veti face mare brinza.

  • rusine iesenilor daca a ajuns un miruit penal ca vosganian ce nu a facut nimic in parlament pentru iasi,sa va incalece;sa-l alegeti iar in parlament la toamna,cind se va ascunde in lista psd-ilor,ca de aceea se uneste cu ei acum.La ocna cu miruitu asta plinga(****)cios

Adauga un comentariu