Actualitate

Oficial! Lista primarilor din judet racolati de PSD

Publicat: 20 oct. 2014
1

@ Mai bine de 20 de primari ai opozitiei din judetul Iasi au migrat oficial catre PSD @ Lista finala a fost deja batuta in cuie, insa anuntul oficial al trecerii acestora va fi facut public abia peste zece zile @ PSD a ajuns acum sa detina controlul absolut in mai toate structurile judetene si cele la nivel local @ Cotidianul BUNå ZIUA IASI va prezinta in aceasta editie lista finala a primarilor din judet care au ales sa reprezinte PSD

Alegerile prezidentiale de luna viitoare vor gasi PSD intr-o postura de invidiat la Iasi. Social democratii au ajuns sa aiba 66 de primari din cei 98 care au fost alesi acum doi ani de zile la nivelul judetului Iasi, in timp ce opozitia abia daca mai reuseste sa se adune pentru scrutinul electoral din noiembrie. Ordonanta 55 pe 2014 emisa de Guvern, prin care primarii au avut posibilitatea sa migreze de la un partid la altul fara sa-si piarda mandatul, a facut ca la Iasi 24 de edili sa treaca la partidele aflate la putere. Concret, 23 de primari au trecut la PSD, iar unul a ales sa se inscrie in UNPR.

Perioada s-a incheiat, insa lista cu primarii traseisti va fi facuta publica abia peste zece zile, cand autoritatile locale vor transmite catre Prefectura si ultimele detalii. Chiar si asa, lucrurile s-au conturat, iar lista finala cu primarii care au intrat in curtea PSD este deja batuta in cuie. Cei mai multi primari au ales sa treaca de la PNL la PSD, dupa ce s-au declarat nemultumiti de colaborarea cu Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean si liderul liberalilor din Iasi.

„Le-am trimis adrese fiecaruia pentru a ne spune ce formatiuni politice au ales sa reprezinte. Astazi (ieri-n.r.) a fost ultima zi in care ei mai puteau opta, pentru ca in conformitate cu Codul Civil, ultima zi dintr-un termen trebuie sa fie urmata de una lucratoare. Urmeaza apoi termenul de zece zile in care vom centraliza toate aceste documente”, a anuntat prefectul Dan Carlan. Schimbari majore s-au petrecut si in Consiliul Judetean, unde PSD a mai castigat 5 consilieri, iar PC unul. La PSD au trecut patru consilieri PDL: Radu Ursanu, fostul lider de grup al PDL din CJ, Vasile Toma, Dorel Lebada, Vasile Sandu si liberalul Lorin Urcaciu, iar Ioan Stoian a trecut de la PP-DD la PC. 

Cine sunt primarii

Cei 18 de liberali care au ales sa plece cu acte in regula la PSD sunt: Dorin Butnariu (Dolhesti), Costel Zota (Grozesti), Georgel Popa (Mosna), Gheorghe Cazacu (Barnova), Constantin Zamfirache (Grajduri), Gheorghe Stefurac (Holboca), Stefan Maftei (Mogosesti- Iasi), Stefan Timofte (Tomesti), Cristian Rambu (Movileni), Valeriu Parlog (Popricani), Gheorghe Dobreanu (Voinesti), Pamfilica Branza (Cucuteni), Costel Hugianu (Stolncieni-Prajescu), Constantin Serioja Hobinca (Motca), Ginovel Gheorghiu (Roscani), Vasile Baciu (Alexandru Ioan Cuza), Gheorghe Milea (Butea), Mihai Sabaiduc (Dumesti).

Constantin Grigoras, primarul comunei Coarnele Caprei, a plecat din PNL la UNPR. Pe langa primarii liberali, cei de la PSD s-au ales si cu patru de la PDL. Acestia sunt: Iulian Marcu (Ungheni), Gheorghe Rotaru (Tibana), Ionel Moraru (Ruginoasa) si Constantin Istrati, din Podu Iloaiei. In aceasta perioada, PSD a obtinut si semnatura lui Vasile Baeanu, primarul comunei Cotnari, care a trecut de la PP-DD la social-democrati. Situatia finala a celor 24 de primari si a sutelor de consilieri locali din judet va fi clarificata definitiv peste zece zile, cand Prefectura va anunta oficial ce partide au decis alesii Iasului sa reprezinte de acum inainte.

Reprezentantii partidelor politice care au pierdut oameni in favoarea PSD nu s-au aratat surprinsi de decizia acestora. „PP-DD a avut de castigat in urma acestei ordonante, prin faptul ca a fost parasit de toti tradatorii si oamenii care nu au aratat nici macar un minim de respect fata de Dan Diaconescu, omul care i-a promovat in structurile consiliilor locale. Vom avea o situatie finala la finalul acestei campanii de mercato. In sedintele pe care le-am avut inainte de intrarea in vigoare a ordonantei, multi dintre ei au reclamat faptul ca au plecat parlamentarii din partid. Astazi am ajuns insa la concluzia ca proverbul cu hotul striga hotii se confirma pentru ca in marea lor majoritate cei care au fost la acea vreme vehementi sunt tocmai cei care au plecat acum”, a spus Alin Aivanoaei, presedintele organizatiei judetene a PP-DD Iasi.

Citeste si: Dezertari in masa la PNL Iasi! Adomnitei este principalul vinovat

Citeste si: O noua configuratie politica la CJ! PSD a maturat tot
Comentarii
  • Ala de la Dolhesti a fost cumparat de Ciobanu de la DSV. Umbla vorba ca directorasu ala promite concesiuni la primari. Oare citi a mai cumparat asa?

  • Niste marlani care trebuiesc fugatiti si batuti cu parul de cetatenii care au ales in speranta unui trai m_ai bun ,dar sr vede ca au ales oameni fara coloana vertebrala care urmaresc propriul interes

  • niste pupincuristi . unde vad fundul mai mare trec si ei la treaba.pe de alta parte ei au plecat ;la drum sa faca avere si daca esti primar la opzitie nu primesti nimic ramii cu ce poti fura pe plan local { manevre spagi} dar cind esti cu cei de la putere primesti niste banuti pe care trebuie sa-i imparti cu mina ta si daca se mai lipesc citeva sute de milioane de minuta ta parca e mai avantajos . o rusine de tara in care se fura ca in codru {cu tot cu codru} RUSINE ACESTI OAMENI DACA SE POT NUMI OAMENI SI CU TOTI PARLAMENTARII ACTUALI PRIN LE4GE NU AR TREBUI SA MAI FIE LASATI SA CANDIDEZE IN VIATA LOR CA AU NENOROCIT TARA.

Adauga un comentariu