National

OFICIAL! Capitala Culturala EUROPEANA a fost aleasa. Candidatul SUPREM a dus batalia decisiva

Publicat: 16 sept. 2016
1
Ministerul Culturii a organizat in perioada 15 – 16 septembrie etapa decisiva si mult asteptata a competitiei „Capitala Europeana a Culturii 2021„. In fata juriului de experti independenti si-au sustinut prezentarile cele patru orase selectate in cadrul etapei anterioare, si anume Baia Mare, Bucuresti, Cluj Napoca si Timisoara.
Orasul de pe Bega s-a batut pentru ravnita distinctie, iar rezultatul este unul de proportii. Timisoara se va umple cu turisti in 2021 caci orasul a fost declarat castigatorul competitiei. Conceptul cu care Timisoara a concurat este denumit „Lumineaza orasul prin tine!” si acesta propune crearea unei platforme comune de evenimente culturale si artistice care sa faciliteze regandirea orasului in sensul implicarii individuale si colecitve in societate. Programul artistic pentru 2021 este impartit in cinci directii principale, fiecare dintre acestea reprezentand o oportunitate pentru Timisoara de a se dezvolta in plan cultural, social si economic. Astfel, procesul ar trebui sa contribui la dezvoltarea urbana, a industriilor culturale si creative si la promovarea imaginii orasului pe plan international.

Citeste si: ULTIMA „strigare” a competitiei „Capitala Culturala a Culturii 2021”

„Pentru Timisoara, candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 a reprezentat unirea comunitatii in jurul unui tel ambitios al orasului, generand fundamentul solid al sustinerii civice a intregului proces, beneficiind de sprijinul politic necesar unui asemenea demers. Astfel, pregatirea concursului, cu toate etapele si evolutiile sale, ne-a determinat sa avem o privire onesta in istoria si trecutul recent al orasului, spre mai buna intelegere a contextului si evenimentelor prezente, pentru o asumare constienta si angajanta a unui viitor comun al continentului, bazat pe valori europene. Indiferent de rezultatul final al competitiei, Timisoara va contribui la redobandirea si intarirea rolului culturii in plan social, economic si al relatiilor interumane la nivel local, regional, national si european cu incredere in forta culturii de a genera schimbare,  de a stimula creatia si de a implini si infrumuseta vieti”, a declarat despre candidatura Simona Neumann, directorul executiv al Asociatiei Timisoara-Capitala Culturala Europeana.Adauga un comentariu