Actualitate

Oferta imobiliara soc in centrul orasului. O cladire cunoscuta va fi vanduta la pret redus

Publicat: 30 oct. 2015
1

@ Initial, imobilul a fost scos la vanzare la un pret de 9,2 milioane euro, dar nu s-a primit nicio oferta de cumparare

Dupa nenumarate licitatii privind vanzarea cladirii comerciale cunoscute sub denumirea de Hala Centrala, lichidatorul judiciar s-a dat batut si a decis sa faca o reducere substantiala de pret. Trebuie reamintit ca lichidatorul a organizat 7 licitatii, incercand sa vanda cladirea la un pret de 9,2 milioane de euro, conform unui raport de evaluare intocmit de unii experti, pentru ca imobilul sa fie garantat in vederea creditului contractat de fostul proprietar al cladirii, si anume SC Alimentara SA. Lichidatorul judiciar a anuntat ca, in perioada urmatoare, va scoate cladirea la vanzare la un pret de 75 la suta din valoarea de evaluare, ceea ce inseamna circa 6,9 milioane euro. De asemenea, lichidatorul propune ca celelale bunuri ale SC Hala Centrala SRL sa fie vandute la un pret de 70 la suta si daca este cazul de 65 la suta din valoarea de evaluare. Celelalte bunuri imobile scoase la vanzare sunt un teren 26.500 metri patrati, situat in municipiul Botosani, pe strada Calea Nationala nr.24, evaluat la un pret de 2.708.600 lei.

De asemenea, printre bunuri se mai numara un teren in suprafata de 794 metri patrati, situat in strada Golia nr.5, la un pret de 1.055.000 lei, dar si cladirea in care se afla postul de televiziune Tele M. Reamintim ca, SC Hala Centrala SRL a fost infiintata in anul 2014. In urma divizarii, SC Alimentara SA a intrat in insolventa, in luna aprilie a anului trecut, iar magistratii Tribunalului Sindic au respins planul de reorganizare, astfel incat, pe data de 18 februarie a.c au pronuntat decizia de faliment. De asemenea, saptamana trecuta, lichidatorul a publicat tabelul definitiv al creditorilor societatii Hala Centrala. Astfel, cel mai mare creditor este Piraeus Bank, care revendica suma de 40.121.803 lei, fiind urmata in „top” de SC Melcret SA, care are de recuperat 2.682.368 lei, Tehnopress SA-283.384 lei, Ecodelil Management SRL-1.945.080 lei, Gardian Privat Security SRL-110.008 lei. Statul roman, prin Directia Regionala a Finantelor Publice, are de recuperat taxe si impozite neachitate in suma de -1.055.000 lei, Primaria Iasi (taxe si impozite locale)-595.993 lei. De asemenea, Hala Centrala SRL are salarii neachitate in valoare de 20.689 lei.
Comentarii
  • Fotografia cu Hala Centrala arata f bine.Curios este faptul ca aparatul foto nu a surprins nici un om(trecator prin acel loc).A surprins,in schimb,un caine.Sugestiv,nu-i asa?

Adauga un comentariu