Eveniment-Social

Oamenii disponibilizati de la CET fac plangere penala impotriva primarului Nichita – FOTO

Publicat: 14 ian. 2013

Aproape 50 de oameni disponibilizati de la termocentrala ieseana dupa privatizarea acesteia au protestat ieri in fata Prefecturii impotriva autoritatilor locale care au falimentat CET-ul. Acestia ii considera pe fostul director al CET, Dorin Ivana, si pe primarul Gheorghe Nichita direct responsabili pentru concedierea celor 680 de ieseni si indatorirea CET SA cu aproape 600 milioane de lei. Desi au cerut aprobarea unor mitinguri in fata Primariei Iasi, oamenii disponibilizati colectiv au fost refuzati si trimisi sa protesteze in alta parte. „Vom face plangere penala impotriva celor care ne-au adus in aceasta situatie. Muncitorii care au fost dati afara de la CUG se afla in aceasta situatie de 4 ani, asa vor sa faca si cu noi. Dar nu ne lasam calcati in picioare, sunt drepturile noastre. Cei din Primaria Iasi ne ingradesc dreptul la exprimare pentru ca nu ne-au aprobat protestul pe bulevardul Stefan cel Mare. Dupa ce ne-au amendat individual si nu ne-au aprobat cererile de manifestari in repetate randuri, si in acest an, cei din primarie incearca sa scape de noi doar ca sa nu ne primim drepturile. Vrem sa facem plangere penala impotriva Primariei Iasi pentru aceste abuzuri repetate facute fata de noi”, a declarat Virgil Iordache, reprezentantul fostilor salariati ai CET SA. Salariatii disponibilizati de la CET au primit aviz pentru proteste in zilele de 14, 17, 21, 28, 31 ianuarie 2013 in intervalul orar 10:00 – 13:00 in fata sediului Institutiei Prefectului Judetului Iasi.
Comentarii
 • Vreau sa le spun colegilor mei disponibilizati, ca dl Ivana si juristul Creanga, o protejeaza pe dna Bilu Realda fata dnei Ghideanu fosta jurista la CET reangajand-o dupa ce a fost disponibilizata. Dna Bilu a primit preaviz in vara anului trecut si lucreaza in prezent pe acelasi post. Dle administrator judiciar MITITELU C. stiti acest lucru? Cum e posibil sa i se suspende preavizul prin rechemare, iar la alti disponibilizati li s-a spus de la biroul de resurse umane de catre specialista dna Irina S ca la ei nu se poate. Dna Irina stiti ca in codul muncii nu e specificata suspendarea preavizului prin rechemare, ci numai prin concediu medical sau de odihna si ati facut o ilegalitate. Cred ca dna Bilu ar trebui sa dea inapoi toate salariile primite pe perioada suspendarii si sa se duca in somaj ca noi toti. Dle Ivana, de cand ati revenit ca director, ati vrut o reducere de personal de ce mai tineti toti incompetentii cu salarii mari, iar la disponibilizati de ce nu le dati un salariile restante?

 • PENTRU PRIMA OARĂ, CET SA Bacau A ÎNCHEIAT ANUL PE PROFIT
  (*5 IAN 2**3 – Ziarul de Bacau) SCRIS DE STEFAN POPA

  După ce ani la rând societatea CET SA a înregistrat pierderi considerabile, la sfîrșitul anului 2**2, pentru prima oară, firma a reușit să încheie pe plus cu un milion de lei. CET a plecat de la pierderi de 3* milioane de lei.

  Ștefan POPA, Ramona IONESCU
  Pentru prima oară în istoria sa, societatea CET SA Bacău a încheiat un an pe profit. La ultima ședință a Consiliului Local Bacău, pe ordinea de zi a fost inclus și un proiect de hotărâre ce viza activitatea societății care asigură agentul termic băcăuanilor. Atunci a fost rectificat bugetul de venituri și cheltuieli al CET SA pe anul 2**2. Astfel, veniturile totale s-au rectificat prin majorare cu **.*63.52* lei față de bugetul aprobat inițial. Această influență pozitivă a fost datorată veniturilor încasate din subvenții de exploatare, producție vândută sau venituri din exploatare. După ce s-a tras linia cu valoarea cheltuielilor, s-a văzut că în premieră s-a obținut un profit de *.239. 55* de lei. “Este pentru prima oară în istoria CET când încheie un an pe profit, după ce s-a plecat la drum cu o datorie de 3* milioane de lei. Rigurozitatea financiară și cooperarea cu Ministerul Finanțelor, prin acordarea celor zece milioane de lei – investițiile, precum și o bună gestionare a banului public au dus la acest rezultat pe profit”, a declarat primarul Romeo Stavarache.

  Se văd rezultatele investițiilor
  Profitul înregistrat la sfârșit de an este reflecția investițiilor făcute pănă acum. Pe baza unei analize făcute de membrii Comitetului Director al societății, prin colaborarea și sprijinul Primăriei Municipiului Bacău au fost identificate și aplicate o serie de măsuri în vederea eficientizării activității de producere, transport și distribuție a energiei electrice și termice a SC CET SA Bacău. “Este vorba despre reducerea cheltuielilor pentru reparația rețelelor de transport și distribuție a energiei termice prin organizarea cu forțe proprii a acestui tip de activitate, reducerea treptată a numărului de salariați, ajustarea la necesarul real de forță de muncă al unității și utilizarea mai eficientă a forței de muncă prin diversificarea activițăților, respectiv inițierea măsurilor de ordin financiar prin încheierea convențiilor individuale de plată și dezvoltarea acestui sistem la peste 35 la sută din consumatorii casnici racordați în prezent la sistemul centralizat”, a spus Elena Cârnu, purtător de cuvânt la CET Bacău. Totodată, a fost crescută treptat calitatea serviciului de furnizare a energiei termice către populație, prin asigurarea parametrilor optimi și reducerea timpilor de întrerupere cauzată de opririle accidentale. Efectul nemijlocit a acestei măsuri a fost reducerea numărului anual de debranșări. Întărirea disciplinei financiare în raporturile cu asociațiile de proprietari, prin acționarea în instanță și executarea datornicilor, a contat de asemenea la evoluția financiară a societății.

  • la bacau unde temperaturile sunt aprox. aceleasi ca la iasi s-a dat drumul la caldura pe *1 octombrie, cu 3 saptamani inaintea iasului.

 • Oare este diferenta intre management public eficient fata de hotie si sifonare a banului de catre smecheri comercianti de fasole cu carnati? Oare ce poate comenta Fuego de Dorohoi?

 • Mai dobitocule de ce tot timpul tre,sa te sui tu ca gaina pe rahat ? Mai lasa orgoliile astea prostesti si termina odata cu conflictele astea pe care noi cetatenii contribuabili ajungem sa le platim ,ai juristi la primarie mai intreabai si pe ei cum sta treaba nu mai da ca gheorghe in prostie ca asa ai facut si cu balanescu si noi am platit Daca tot ai ajuns primar respecta cetatenii acestui oras nasimtitule

 • Va rugam si facem apel la institutiile statului daca mai exista in Romania, sa isi faca treaba sa se autosesizeze! Va rugam respectos domnilor, nu mai tineti in brate infractorii de top al Iasului!

 • Centrala Electrica de Termoficare = CET societate pe actiuni. „Cap. 3 Art.* pct.* SC CET Iasi SA este in subordinea Consiliului Local Municipal Iasi. pct.2 Capitalul social SC CET Iasi SA este fixat la *9 miliarde lei RON, …..pct.3 Capitalul social este subscris si varsat in intregime de Consiliul Local Municipal Iasi, IN CALITATE DE ACTIONAR UNIC, noii socitati comerciale…. Art.2 Forma juritica SC CET Iasi SA este o persoana juriticaromana, avand forma juritica de societate comerciala pe actiuni si isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu prezentul statut. Capitalul initial apartine Municipiului Iasi.CAPITOLUL * Adunarea Generala a Actionarilor Art.** Reprezentarea. Reprezentantii in adunarea generala a actionarilor a SC CET Iasi SA sunt numiti si revocati prin Hotarare a Consililui Local Municipal Iasi, care este actionar unic” Act aditional la statutul CET inregistrat TRIBUNALUL Iasi Dosar nr.39369/2**9-Incheierea nr.6953 din 2* mai 2**9

 • Bai fratilor,cum le aranjeaza Dumnezeu pe toate de parca le pune cu mina?Mai BULA,dupa ce m-am distrat copios cind ti-am vazut numele de utilizator m-am gindit sa te intreb daca poti sa-mi spui si mie care ar fi organele alea ale statului pe care tu le astepti sa se autosesizeze si daca ai auzit de vreun asemenea precedent vreodata?Parerea mea este ca rolul acestor organe este numai acela de a te penetra pe tine,pe mine si pe altii din aceeasi categorie a „stupid peoples”altfel spus ca sa nu ma intelegi gresit noi oamenii simpli.Daca tot ai asemenea informatii si eventual le si poti proba ce-ai zice de o eventuala informare a acestor organe,in nume propriu sau colectiv?
  Sa nu uit nu te mai lua de domnii administratori judiciar-Mititelu respectiv special-Ivana?Primul a fost prea ocupat cu incasarea a vreo ** miliarde de lei vechi dar buni din contul CET-ului bani pentru a caror prezenta in conturi domnia-sa nu are nici un merit doar obligatii la plata ulterioare incasarii catre „baietii destepti”ajungind probabil in punctul in care se considera deasupra unor amarite de legi si ca orice mic satrap care se respecta isi permite favorizarea unui mic grup care probabil il pupa-n c.. sau cine stie ce alte ghidusii mai face domnia-sa cu partea dorsala,e suficient sa-l citez pe marele Paunescu :“La muncă, la bătut ţăruşi cu curul !”-vers din poezia Mars de Adio,cu referiri concrete la casta din care fac parte cei doi nominalizati.E OK nu am nimic cu minoritatile oricare ar fi acestea.
  Cit despre Ivana,e prea ocupat cu amr-ul pina la finalizarea celei de-a doua domnii,incomparabil mai rusinoasa decit prima.

Adauga un comentariu