Local

Oamenii de afaceri care isi faceau de cap cu minore, pusi sa se gandeasca la recunoasterea faptelor

Publicat: 13 oct. 2016
1
@ Judecatorii le-au dat un ragaz de aproximativ doua saptamani pentru a analiza oportunitatea recunoasterii faptelor, pentru a beneficia de reducerea pedepselor
 
Judecatorii de la Tribunalul Iasi au stabilit ca pana pe data de 31 octombrie 2016, patru oameni de afaceri acuzati ca au intretinut relatii sexuale cu minore sa decida daca vor sa mearga pe procedura simplificata, adica sa recunoasca savarsirea faptelor imputate de procurori. Nicusor Cosuta, Corneliu Hitruc, Dorin Cohal si Daniel Ionel Onofriciuc au fost trimisi in judecata de procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, dupa o ancheta care a durat aproape zece ani.

Acest dosar ascunde drama unor copile provenite din familii sarace, care au fost exploatate sexual de mai multe persoane cunoscute in Iasi. Multe dintre infractiuni s-au prescris intre timp, iar multi dintre cei implicati initial in aceasta poveste au fost scosi din dosar. Daca vor recunoaste, vor beneficia de reducerea pedepsei. Procurorii au reusit sa stabileasca traseul fiecarei parti vatamate si implicarea fiecarui personaj cercetat.

Evident, niciunul dintre acuzati n-a vrut sa colaboreze sau sa povesteasca ceea ce s-a intamplat acolo. Daca n-ar fi fost copile cu varste atat de fragede implicate in aceasta poveste, niciunul dintre cei mentionati nu ajungeau in situatia asta. Tot acest dosar a pornit de la o sesizare din oficiu a ofiterilor din cadrul Biroului Combaterea Traficului de Persoane al Directiei Politiei de Frontiera Iasi, cu privire la faptul ca, la nivelul Iasului, a fost constituit un grup organizat care se ocupa cu traficul de persoane. Politistii au primit informatia ca acest grup este coordonat de mai multi oameni de afaceri influenti.

„Activitatea infractionala a constat in faptul ca, in perioada anilor 2003/2007, sus-numitii, direct sau prin intermediari, racolau persoane tinere de sex feminin, in majoritate minore, din municipiul Iasi, pe care le ademeneau sub pretextul participarii la petreceri organizate in imobilul din sat Pietrariei, comuna Barnova, apartinand lui Cosuta Nicusor, dupa care, atat racolatorii, cat si alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regula parteneri de afaceri, impreuna cu tinerele fete, vizionau filme pornografice, fumau tigari din canepa si narghilea, dupa care le determinau pe acestea sa intretina raporturi sexuale normale, cateodata orale si anale, in schimbul unor sume de bani cuprinse intre 50/150 lei”, se arata in rechizitoriul intocmit de oamenii legii. Judecata este abia la inceput, in urma cu doua zile desfasurandu-se al doilea termen de judecata.
Adauga un comentariu