National

Oamenii care s-au mutat in localitatea Concesti din Botosani unde li se da o casa gratis si li se asigura un job

Publicat: 02 mart. 2016
1

Primarul din comuna Concesti din judetul Botosani anunta la inceputul anului ca ofera case gratuit si un loc de munca pentru persoanele care vor sa se mute in zona. Ideea lui a fost foarte bine primita de zeci de oameni din toata tara.

In luna ianuarie au fost facute 40 de cereri de la persoane din toata tara si deja opt familii s-au mutat la Concesti.

Astfel, in comuna au ajuns oameni din Hunedoara, Iasi, Botosani, Alba Iulia si Constanta si urmeaza sa mai vina din Buzau, Arges si alte zone din Transilvania.

„Casele au fost reparate pentru a putea fi locuite, au utilitati, tot ce le trebuie. Inclusiv noi, la Primarie, lucram pentru a le face actele pentru ajutoarele sociale sau pentru inscrierea copiilor la scoala. Sunt multi interesati sa vina aici in comuna”, a declarat Mariana Ilas, secretarul comunei Concesti.

Mare parte dintre persoanele venite in zona sunt femei singure, cu mai multi copii, care au vrut sa scape de barbati violenti sau cu diferite vicii. Printre acestea se numara si Valentina Sotir, care are 42 de ani si opt copii.

„Am plecat dupa ce am vazut un articol intr-un ziar despre ceea ce vrea sa faca primarul de aici. La Deleni, stateam cu chirie si nu era bine deloc. Aici avem toate conditiile. Am venit cu toti copii (…) Este cald si bine si nici nu platesc chirie. Este casa mea, domnule”, a declarat femeia.

O alta femeie si-a gasit linistea aici dupa ce a venit tocmai din Valea Jiului, cautand o viata mai buna, dupa o perioada grea alaturi de sotul sau.

„Am luat maxi-taxi, m-am suit in tren si am venit la Botosani. Apoi, pana aici, cu ce-am gasit. Eu nu stiam unde este Concesti. Nici nu stiam ca exista satul asta, dar am intrebat la gara si apoi tot asa. (…)

Este foarte bine aici. Aer curat, nu ca acolo, si liniste, foarte multa liniste. Fara scandaluri. Aici oamenii sunt foarte cuminti si primitori”, a povestit Claudia Rosu, care are sase copii.
Adauga un comentariu