Actualitate

O vedeta din Romania cere 500.000 euro de la o mare firma din Iasi. Procedura de executare silita este demarata

Publicat: 04 aug. 2015

@ Cunoscutul cantaret de muzica folk si reprezentantii firmei iesene s-au inteles foarte bine pana cand afacerile pe care le derulau au intrat in atentia procurorilor

Un cunoscut cantaret de muzica folk din Romania a trimis magistratilor ieseni o cerere prin care solicita sa i se aprobe executarea silita a firmei Expert Instal SRL, una dintre cele mai cunoscute firme din Iasi in domeniul instalatiilor. Este vorba de cantaretul Mircea Rusu, cunoscut ca solist al formatiei Mircea Rusu Band.

In calitate de primar al comunei muresene Band, Mircea Rusu a trimis la Judecatoria Iasi o cerere de incuviintare a executarii silite impotriva firmei Expert Instal SRL. Suma revendicata de comuna Band trebuie recuperata ca urmare a unei anchete finalizate anul trecut de procurorii anticoruptie din Mures. De altfel, la finalul anchetei procurorilor, cantaretul Mircea Rusu si reprezentantii firmei din Iasi, printre care si Nicoleta Pascal, care a detinut calitatea de administrator al societatii, au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu si complicitate la abuz in serviciu, cat si pentru savarsirea infractiunilor de fals si uz de fals.

Prejudiciul calculat de procurori in acest dosar este de 2,12 milioane lei, bani pe care Primaria Band incearca sa-i recupereze acum. Probabil ca Mircea Rusu spera la o pedeapsa mai blanda din partea judecatorilor in dosarul de coruptie daca va arata ca a recuperat prejudiciul de la firma Expert Instal. Magistratii ieseni au inceput sa dezbata zilele trecute cererea depusa de Primaria Band. Numai ca socotelile comunei Band au fost date peste cap de eforturile disperate de a scapa de executarea silita facute de firma Expert Instal.

Citeste si: O ieseanca l-a vrajit pe cel mai popular cantaret roman. Idila s-ar putea sfarsi la puscarie

Societatea comerciala a inregistrat la Tribunal mai multe tentative de intrare in insolventa. Acestea insa au esuat tocmai deoarece magistratii au aflat de ancheta penala care vizeaza firma. Daca s-ar fi aprobat intrarea in insolventa, firma ar fi fost pusa la adapost de executarile silite si nu ar fi existat nicio garantie ca banii comunei Band s-ar fi recuperat vreodata. Primaria Band ramanea cu optiunea de a se inscrie in tabelul creditorilor firmei Expert Instal, iar banii s-ar fi recuperat eventual prin lichidarea patrimoniului firmei dupa ce se intra in procedura de faliment.

Dosar de coruptie

Dosarul de coruptie in care este implicat Mircea Rusu si firma Expert Instal se afla in judecata la Tribunalul Mures, avand un nou termen in luna septembrie. Totul a plecat de la faptul ca in anul 2008, Primaria Band si Expert Instal au semnat un contract pentru dezvoltarea sistemului de apa si canalizare al comunei. Numai ca banii s-au cheltuit, investitia nu s-a realizat, situatie care i-a adus pe protagonisti in fata procurorilor DNA. „În vederea recuperarii prejudiciului, din oficiu, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce apartin inculpatilor Pascal Nicoleta, Berezovschi Valeriu si partii responsabile civilmente SC Expert Instal SRL”, se arata intr-un comunicat al DNA.

Din prejudiciul total de 2.120.000 lei, suma de 1.799.803 lei reprezinta echipamente si utilaje nelivrate, iar 416.699 lei sunt lucrari neexecutate, 92.453 lei – amenajari interioare neefectuate etc. Acuzatiile se indreapta si impotriva viceprimarului comunei Band, Bartha Domokos si a lui Valeriu Berezovchi (director general al SC Expert Instal SRL), care au fost complici la savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, precum si de fals si uz de fals. In acest dosar au mai fost cercetate si alte firme iesene si anume Ami’s Business Construct SRL, Clean Total SRL si CITCO SRL. Reprezentantii acestor firme au fost scosi insa de sub urmarire penala.
Comentarii
Adauga un comentariu