Eveniment-Social

O tranzactie cu un conac din Iasi a ajuns pe masa judecatorilor. Proprietarul a incasat o suma uriasa

Publicat: 28 aug. 2014
1

@ Primul termen de judecata va avea loc luna viitoare @ Nimeni nu ar fi crezut ca dupa 14 ani, cand a avut loc tranzactia, se va ajunge la asa ceva @ Fostul proprietar al imobilului este format dintr-un etaj si peste 20 de camere, a luat o hotarare care i-a uimit pe toti

Fostul conac de la Ciocarlesti, imobil aflat in folosinta Spitalului de Psihiatrie Socola din Iasi si care apartine domeniului public a ajuns, din nou, subiect de disputa in instanta. Unitatea medicala a fost actionata in judecata, in luna iunie 2014, de mostenitorul boierului care a detinut acest conac ajuns o ruina. In anul 1990, Mihai Tautu, nepotul boierului, a primit despagubiri din partea statului pentru aceasta cladire, aproximativ 1,3 miliarde lei vechi, o suma uriasa in acea vreme. Dupa 15 ani, Mihai Tautu, in varsta de 82 de ani, din Bucuresti, s-a razgandit si doreste sa restituie suma de bani pe care a primit-o despagubire din partea statului roman pentru conacul de la Ciocarlesti, din comuna ieseana Scanteia, si sa devina proprietarul imobilului.

Urmeaza sa fim citati la primul termen de judecata la Tribunalul Iasi de catre mostenitorul conacului de la Ciocarlesti. Mihai Tautu a fost despagubit pentru cladire in anul 1990, dar acum vrea sa dea suma de bani primita atunci inapoi statului si sa intre in posesia cladirii. Mihai Tautu a primit cele 8 hectare de teren care se afla in apropierea conacului. Imobilul are o suprafata construita la sol de 382 metri patrati. Noi avem acel imobil in folosinta de zeci de ani. Instanta va decide ce se va intampla cu acest imobil care apartine statului„, a declarat Gina Grecianu, jurist la Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi.

De zeci de ani nu s-a investit niciun leu in reparatii

Pana in anul 1995, in conac a functionat o sectie medicala a Spitalului Socola unde erau internati copiii cu boli psihice. Cladirea are un etaj si peste 20 de camere si se afla intr-un continuu proces de degradare. In anul 2002, conducerea unitatii medicale din acea perioada a solicitat Ministerului Sanatatii doua miliarde lei vechi pentru renovarea si reparatii capitale, dar fondurile nu au fost alocate niciodata. Anul trecut, Mihai Tautu declara ca ar dori sa faca in conac un azil pentru batrani. Conacul de la Ciocarlesti are o vechime de peste 200 de ani si, dupa spusele nepotului boierului, ar fi fost construit de italieni.

Spitalul ar putea pierde pavilionul Winkler

Spitalul de Psihiatrie Socola din Iasi mai are un litigiu cu urmasii fratilor Emil si Alfred Winkler, ultimul fost primar al orasului Iasi si presedinte al Tribunalului. Mostenitorii au primit 34 de hectare in curtea unitatii medicale, dar acum vor sa intre si in posesia unui pavilion unde sunt internati pacientii din sectia de ingrijiri paliative. „Procesul a fost castigat la Tribunalul Bucuresti, dar probabil va urma un recurs. Mostenitorii au actionat in instanta Spitalul Socola, Ministerul Sanatatii si Ministerul de Finante. In compensarea cladirii, pavilionul Winkler, mostenitorii vor primi o suma de bani. Deocamdata nu a fost stabilita”, a spus Gina Grecianu.
Comentarii
  • Un nou proces, o noua sursa de venit pentru dna avocat/ consilier juridic/ manager Gina Grecianu. Asa cum l-a invatat pe Florin ***** sa dea in judecata spitalul asa , probabil, l-a invatat si pe acst Mihai sa dea in judecata spitalul . Oare pana unde se va mai merge in acest ritm. Femeia asta este diabolica. Cel ma i mare rau al spitalului o reprezinta ea. Pe lucian Burlea l-a imbrobodit de to. A Ajuns sa semneze adrese oficiale in numele si pentru manager fara a avea nicio delegare de competenta . Pe noul director foinanciar contabil il tine in lesa . Cine va mai urma ? Probabil si directorul medical !!!!

Adauga un comentariu