National

O saptamana altfel la frontiera de Est

Publicat: 23 apr. 2016
1

Pentru al cincilea an consecutiv, Politia de Frontiera Romana a sprijinit programul initiat de catre Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice intitulat „Scoala altfel – Sa stii mai multe, sa fii mai bun!„. In cadrul acestui program, Sectoarele Politiei de Frontiera Oancea, Bivolari, Galati, Iasi, Tutora si Foltesti, structuri subordonate Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, au fost vizitate de peste 700 de copii din cadrul unor scoli si gradinite de pe raza judetelor Iasi si Galati.

Reprezentantii politiei de frontiera participanti la activitate le-au prezentat copiilor sediile institutiilor, activitatile specifice ce se desfasoara in punctele de trecere a frontierei, precum si principalele atributii ale politistilor de frontiera. Totodata, acestia le-au prezentat copiilor tehnica din dotare si aparatura speciala, utilizata in activitatile de supraveghere si control a frontierei de stat a Romaniei, in scopul prevenirii si combaterii migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere.

De asemenea, copiii au urmarit cu interes exercitii demonstrative efectuate cu cainii din dotare, fiind impresionati de performantele acestora de a depista in decurs de cateva minute „drogurile” si tigarile de contrabanda ascunse.
Adauga un comentariu