Magazin

O raceala banala i-a provocat afectiunea de care sufera doar 60 de oameni din lume.Ce a patit femeia

Publicat: 12 feb. 2012
1

O raceala violenta i-a provocat unei femei din Marea Britanie o afectiune extrem de bizara si rara, cu care au fost diagnosticate doar 60 de persoane din toata lumea.

Debie Royston, 40 de ani, a suferit o serie de convulsii in timpul racelii, iar durerea violenta de gat a lasat-o fara voce.

I-a revenit dupa o luna si a fost socata sa constate ca isi pierduse total accentul cu care vorbea, specific zonei in care s-a nascut (Birmingham). In schimb, acum vorbeste cu un puternic accent francez.

Medicii au spus ca raceala puternica si convulsiile i-au provocat femeii o afectiune foarte rara, care se numeste sindromul accentului strain, boala de care sufera doar 60 de persoane din lume. De obicei, boala este declansata de afectiuni neorologice, Debie fiind singura care a ajuns sa o dobandeasca din cauza unei raceli.

Femeia duce acum o lupta incredibila pentru a-si reveni: “Simt ca mi-am pierdut identitatea, lumea nu ma mai recunoaste la telefon. Oamenii din oras zic ca sunt frantuzoaica, insa nici macar n-am fost vreodata in Franta si nici nu cunosc limba”.

Femeia spune ca are dificultati mari la vorbire. Este derutata pentru ca gandeste ceva si se aude rostind cu totul altceva.

Sindromul accentului strain nu se poate trata.
Adauga un comentariu