Actualitate

O noua zi de foc pentru admiterea in universitatile iesene

Publicat: 20 iul. 2016

Dupa trei zile de la inceperea procesul de selectie al viitorilor studenti a patru universitati de stat iesene, peste 7.000 mii de absolventi si-au depus dosarele la una dintre facultatilor acestora. Defalcat, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC), inscrierile la cele 15 facultati, la studii de licenta si masterat, pana pe 23 iulie, iar afisarea rezultatelor se va face in intervalul 24 – 27 iulie. Cifra de scolarizare pentru admitere este urmatoarea: la studii de licenta 3.415 locuri la buget, 1.925 la taxa. La master sunt 2.286 la buget, 1.100 la taxa.

Citeste si : Veste in premiera pentru Romania! Universitatea Cuza ii astepta la admitere si pe parintii candidatilor

Astfel, in trei zile, au fost depuse 5.326 dosare, in timp ce la studii de masterat au fost inregistrate 1.542 de dosare. Pe de alta parte, Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa Iasi scoate la concurs, pentru ciclul de licenta, un numar de 693 de locuri fara taxa, 640 cu taxa în lei si 621 cu taxa în valuta. Perioada de înscriere la concurs este pana pe 22 iulie. Examenul scris in baza caruia se face admiterea este programat luni, 25 iulie, cu începere de la ora 10:00. Ponderea notei de la Bacalaureat este de 10 la suta din media finala.

Citeste si : Admitere UMF Iasi! Cand are loc examenul scris

Concursul de admitere consta în teza scrisa tip grila la doua materii pentru domeniile Medicina si Medicina Dentara, din Biologia de clasa a XI-a si Anatomia si Fiziologia Omului, obligatoriu, si Chimie Organica sau Fizica, la alegere. La Farmacie testul se va da din Chimie Organica, obligatoriu, si Biologie Vegetala sau Biologie de clasa a XI, Anatomia si Fiziologia Omului la alegere. Aici au fost depuse peste 1.100 de dosare.

Citeste si : Sute de dosare depuse la admiterea de toamna de la UTI Iasi

In continuarea, selectia a absolventilor de liceu se va face doar in baza unui concurs de dosare la majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi (TUIAS). Sesiunea de vara a admiterii va avea loc pana pe 31 iulie, iar cea de toamna in intervalul 5-18 septembrie. In total, Universitatea Tehnica are o capacitate de scolarizare de 4.417 locuri, iar dintre acestea, vor fi scoase la concurs 2.495 locuri la buget, respectiv 647 la taxa. Dupa trei zile, la TUIASI au fost depuse 681 dosare la studii de licenta si 963 de dosare la master.

Citeste si : Evenimentul de cariera – Agribusinessjob, la Universitatea de Agronomie Iasi

In final, si la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad din Iasi, au inceput inscrierile pentru admiterea la studii de licenta si masterat, acestea urmand sa se finalizeze pe 25 iulie 2016. Procesul se va derula zilnic, intre orele 8:00 si 16:00. Peste 1.100 de locuri, finantate de la bugetul de stat si cu taxa, sunt scoase la concurs in cadrul a 16 specializari la facultatile de Agricultura, Horticultura, Zootehnie si Medicina Veterinara. Aici, tot in trei zile, au fost depuse 758 dosare.

VEZI AICI SITUATIA INSCRIERILOR, DUPA DOUA ZILE, LA UMF

VEZI AICI SITUATIA INSCRIERILOR, DUPA DOUA ZILE, LA UAIC, TUIASI SI USAMV
Adauga un comentariu