Eveniment-Social

O noua varianta pentru constructia Spitalului Regional de Urgente

Publicat: 20 mai 2016
1

Spitalul Regional de Urgente provoaca o noua disputa printre politicienii Iasului. Stabilirea amplasamentului noului spital a ajuns marul discordiei printre acestia, la orizont aparand noi propuneri. Printre cei care au aratat ca se impune ca unitatea sa fie ridicata pe un alt amplasament este si deputatul PMP Petru Movila. Acesta a mentionat ca disputa politica dintre PSD si PNL pe tema constructiei si a stabilirii amplasamentului nu face decat sa puna si mai mult piedica obiectivului. Movila a sustinut ca terenurile de la Era Park si de la Valea Ursului nu sunt propice pentru o astfel de constructie.

„Cele doua terenuri propuse pentru Spitalul Regional de Urgenta nu intrunesc conditiile necesare pentru o astfel de investitie. Solutia potrivita este un teren intre Valea Lupului si Bogonos, pe platoul din spatele Dedeman. Exista solutii legale, la indemana autoritatilor locale: expropriere, schimb de teren sau cumparare. Este un teren care corespunde din toate punctele de vedere. Terenul de la Era, Valea Lupului, este intr-o zona inundabila si are probleme din punct de vedere juridic. Plus, este in aval de barajul de la Podu Iloaiei. In ipoteza unui cutremur major sau a unei fisuri in baraj, ce se va intampla cu aceasta investitie? Pentru mine, lucrurile sunt clare. Alt teren. Repede”, a sustinut Movila, candidat la Primaria municipiului Iasi.

De alta parere a fost candidatul ALDE la primarie, Radu Botez. Acesta a sustinut ca zona de la Era este cea mai buna, asta si pentru ca acolo s-au facut lucrari pentru a se evita inundatiile. „Spitalul trebuie asezat in vestul orasului. El trebuie sa beneficieze de o infrastructura cat se poate de clara, sa avem un acces auto facil si cred ca locatia de pe sesul Bahluiului, protejata de inundatii in urma investitiilor facute in ultimii opt ani, este cea mai optima”, a aratat Radu Botez.
Adauga un comentariu