Actualitate

O noua statuie in parcul de langa Casa de Cultura a Studentilor. Anuntul Primariei Iasi

Publicat: 04 sept. 2016
1
Primaria Municipiului Iasi a anuntat, prin intermediul retelei de socializare Facebook ca intentioneaza sa ridice o statuie in cadrul parcului de langa Casa de Cultura a Studentilor (CCS). Monumentul, care il infatiseaza pe regele Ferdinand, va fi realizat din bronz si va avea o inaltime de 2.4 metrii si o anvergura de 0.9 metrii. Pe langa acest monument, Primaria vizeaza si reamenajarea zonei din fata Palatului Culturii dar si amenajarea amplasamentului din Nicolina (fostul Bazar).
„Primaria vrea sa amplaseze o statuie a Regelui Ferdinand in incinta parcului de langa Casa de Cultura a Studentilor. Monumentul va fi realizat din bronz si va avea o inaltime de 2,4 metri, o anvergura la nivelul umerilor de 0,9 metri si o greutate de circa 600 de kilograme.
Pentru identificarea locului unde va fi amplasata statuia, municipalitatea a lansat un concurs de solutii pentru reamenajarea intregului Parc al Tineretului, care va fi redenumit, cel mai probabil, Parcul Ferdinand dupa implementarea proiectului.
In Sistemul Electronic pentru Achizitii Publice (SEAP), municipalitatea a mai lansat, in ultima saptamana, un concurs de solutii care vizeaza reamenajarea zonei din fata Palatului Culturii. De asemenea, in urmatoarea perioada va mai fi publicat un anunt de concurs cu privire la amenajarea amplasamentului din Nicolina unde, pana in 2013, a functionat Bazarul.” a precizat institutia pe FacebookComentarii
Adauga un comentariu