Eveniment-Social

O noua situatie scandaloasa la Opera Nationala din Iasi. Ministrul Culturii a fost martor

Publicat: 29 ian. 2016
1

@ O noua situatie scandaloasa a fost iscata de actualul manager al Operei Nationale Romane din Iasi, Beatrice Rancea @ Concret, acum doua zile (28 ianuarie 2016 – n.r.), in prezenta actualului ministru al Culturii, prof. univ. dr. Vlad Alexandrescu, aceasta a cerut ca o parte din salile de spectacol ce apartin Teatrului National Vasile Alecsandri sa intre in administrarea Operei

Efemerul manager al Operei Nationale Romane Iasi (ONRI), Beatrice Rancea, a avut o noua iesire jenanta. Astfel, acum doua seri (28 ianuarie 2016 – n.r.), chiar in prezenta actualului ministru al Culturii, prof. univ. dr. Vlad Alexandrescu, aceasta a cerut imperativ ca o parte din salile de spectacol ce apartin legal Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri sa intre in administrarea Operei.

„Chiar a fost un moment jenant si extrem de penibil… Chiar daca ministrul Alexandrescu a venit la Iasi, invitat pentru a participa la o lansare de carte derulata la Universitatea Cuza, a ajuns si la National pentru a viziona piesa «Palaria florentina». Inainte, doamna manager Rancea l-a adus in Sala Studio Teofil Valcu si a spus ca ar trebui ca aceasta locatie sa-i fie data in administrare pentru ca, noi, cei din teatru, nu prea ne facem treaba… Mai mult, din ce am inteles, Beatrice Rancea ar fi spus ca si Sala Mare ar trebui sa fie administrata tot de Opera! A fost ceva extrem de urat, de care inclusiv ministrul Alexandrescu s-a simtit foarte incomod”, au transmis surse din cadrul TNI. Dincolo de toate acestea, de precizat ca, ieri demnitarul a luat parte, in incinta Librariei Orest Tafrali din Corpul A al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi, alaturi de prof. univ. dr. Stefan Afloroaei, la un eveniment ce a tinut de lansarea cartii intitulate „Métaphysique et théologie chez Nicolas Malebranche. Proximité, éloignement, occasionalisme”, semnata de Cristian Moisuc. Mai departe, saptamana viitoare, ministrul Culturii va fi prezent si la receptia finalizarii lucrarilor de reabilitare si restaurare a Palatului Culturii.

Citeste si: EXCLUSIV. Demisii soc la Opera din Iasi. In prim-plan este managerul Beatrice Rancea – FOTO
Comentarii
  • Ce va mai poticniti in fleacuri de astea, dle ministru, dati-i tot ce vrea! Nu e ea cel mai prestigios manager din tara, nu e preferata marilor oameni din fruntea urbei, Nechita si Chirica, Adomnitei, n-au sfintit-o toti prelatii mitropoliei,nu ne lumineaza ea orasul cu un bombardament de artificii la fiece deschidere de stagiune, n-a evaluat-o ministerul ca nemaipomenita si i-a mai acordat un mandat, ca sa-si duca „ctitoria” mai departe, nu scriau ziarele de ea cum nu mananca pentru a cumpara cortina operei, cum a fost o mare balerina de ansamblu, cum s-a accidentat spectaculos, cum s-a coborat apoi la statutul de regizor, cum a salvat ea opera, care n-a existat pana la venirea ei, cum a inventat ea gala operelor nationale, cum regizeaza ea spectacole extraordinare, de n-a vazut Clujul,Timisoara si Bucurestiul?
    Si va mai tiganiti, dle ministru, pentru atata lucru?

    • Ironic, eu? Daca ministrul are intelepciunea de a o imputernici sa desfaca contractele nedeteminate, ghici pe cine da afara prima data!!!

Adauga un comentariu