Actualitate

O noua proba practica a examenului de Bacalaureat

Publicat: 15 iun. 2016
1

Dupa trei zile, la nivelul judetului Iasi, peste 4.000 de candidati au sustinut, in cele 45 de centre, prima proba a examenului de Bacalaureat 2016. Dintre acestia, aproximativ 50 la suta au obtinut calificative maxime.

Citeste si: OFICIAL. Vezi cum va decurge la Iasi Evaluarea Nationala – FOTO

De precizat ca, rezultatul obtinut la aceasta prima proba, anume de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in Limba romana, nu se exprima prin note sau prin calificativ admis sau respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu.

Citeste si: Lista completa a locurilor in toate LICEELE din Iasi pentru admiterea 2016 – GALERIE FOTO, VIDEO

De asemenea, absolventul de clasa a XII-a care la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse se considera ca nu a sustinut proba. Urmeaza ca, intre 21 si 24 iunie sa aiba loc evaluarea competentelor digitale, iar de pe 27 iunie pâna pe 1 iulie evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala. Prima proba scrisa, cea la Limba si literatura româna, va avea loc pe 4 iulie.  

Citeste si: Rezultate simulare Evaluare Nationala 2016: Elevii s-au descurcat mai bine la Limba romana si mai putin la Matematica
Adauga un comentariu