Local

O noua operatie de transplant renal la Iasi. Numarul acestor interventii, aproape de recordul anual absolut al Spitalului C. I. Parhon

Publicat: 23 sept. 2016
1

Miercuri, 21 septembrie, la Spitalul C. I. Parhon, s-a desfasurat cu succes o noua interventie de transplant renal. Aceasta este a douazeci si doua interventie de anul acesta. Numarul acestora se apropie de recordul absolut inregistrat in 2014, cand au avut loc douazeci si patru de astfel de interventii chirurgicale. Pacientul care a primit un rinichi nou, un barbat in varsta de 57 de ani din Suceava, se simte bine, medicii fiind optimisti de evolutia starii de sanatate a acestuia. Interventia a fost efectuata de o echipa de medici coordonata de prof. dr. Corneliu Morosanu. Rinichiul a fost prelevat de la o femeie de 47 de ani, din Moinesti, judetul Bacau, a carei familie si-a dat acordul pentru donarea organelor.

„Evolutia post operatorie a pacientului transplantat este favorabila, acesta si-a reluat diureza, iar daca totul va fi bine in continuare, acesta va fi externat in urmatoarele doua sau trei saptamani. Pacientul suferea de o boala polichistica hepatorenala si singura sansa la viata era transplantul de rinichi. Vrem sa multumim familiei donatoarei pentru ca si-au dat acordul pentru donarea organelor care au salvat nu una, ci doua vieti intr-o singura zi. Cat despre aceste interventii, noi cei de la spitalul Parhon dorim sa depasim recordul absolut inregistrat in 2014, cand s-au realizat  douazeci si patru de transplante renale, tinand cont ca aceasta a fost a douazeci si doua interventie de anul acesta si suntem abia in luna septembrie”, a declarat dr. Ionut Nistor, purtator de cuvant al Spitalului C. I. Parhon Iasi.

La Spitalul Parhon din Iasi exista o lista de asteptare a pacientilor care au nevoie de o interventie de acest gen. Pacientii sunt selectati de aceeasi echipa de medici coordonata de prof. dr. Corneliu Morosanu. In general, toti pacientii care sufera de boli renale in faza terminala au nevoie de un astfel de transplant renal.
Adauga un comentariu