Local

O noua ancheta a procurorilor anticoruptie baga spaima in profesorii de la UMF Iasi! Ieri au avut loc descinderile!

Publicat: 29 iun. 2016
1

@ Ieri dimineata, anchetarorii anticoruptie din Iasi l-au asteptat de profesor chiar in momentul in care a iesit de la examen @ Au fost audiati si studentii carora li s-ar fi cerut spagi pentru a promova examenul @ Ancheta i-a speriat din nou pe profesorii de la UMF Iasi @ „Stiu ca este o ancheta in curs de desfasurare, insa nu cunosc detalii”, a precizat aseara rectorul universitatii

Ieri, procurorii anticoruptie din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au descins din nou la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi. De data aceasta exista suspiciunea ca un cadru didactic din cadrul institutiei de invatamant superior ar fi primit spaga de la studenti, pentru ca acestia sa poata promova un examen. Vizita anchetatorilor anticoruptie a bagat panica in majoritatea profesorilor, avand in vedere ca doar in acest an anchetatorii au mai facut o vizita acolo pentru a strange probe intr-un alt dosar. Ieri dimineata, procurorii au mers la baza didactica a Facultatii de Medicina Dentara, au ridicat mai multe documente si au audiat studentii care au participat la un examen.

Este vorba de examenul la disciplina edentatie, de la Facultatea de Medicina Dentara. Persoana vizata este Dan Nicolae Bosinceanu, asistent in cadrul universitatii. Ieri dimineata, a organizat examenul la edentatie. Numai ca, inainte de acest examen, la adresa acestuia ar fi fost depuse mai multe plangeri, prin care era acuzat ca ar lua spaga de la studenti pentru ca acestia sa obtina note de promovare.

Dupa examen, la iesirea din sala de curs, atat profesorul, cat si studentii au fost intampinati de procurorii anticoruptie. Mai multi studenti au fost audiati in calitate de martori si au povestit tot ceea ce s-a intamplat. Unii au confirmat faptul ca li s-au cerut bani pentru examen.

De asemenea, a fost audiat si Dan Nicolae Bosinceanu. Acesta sustine ca toata povestea porneste de anumite neintelegeri pe care le-a avut cu sefa lui de disciplina. Aceasta l-ar fi reclamat la Parchet, insa acest fapt nu este confirmat de surse oficiale. Surse din cadrul UMF Iasi sustin ca Dan Bosinceanu nu se intelegea bine nici cu sotia lui, iar aceasta il ameninta adesea cu plangeri la DNA si la Politie. Pana la inchiderea editiei, nu se cunosteau prea multe date clare cu privire la ancheta procurorilor. In cursul zilei de ieri, nu a fost emis vreun mandat de arestare pe numele niciunei persoane implicate in aceasta poveste.

„Stiu ca este o ancheta in curs de desfasurare, insa nu cunosc detalii, pentru ca am fost prins cu alte treburi in cursul zilei de astazi”, a precizat ieri seara profesorul Viorel Scripcaru, rectorul UMF Iasi. Aseara, reporterii BZI au contactat mai multe persoane din anturajul lui Dan Bosinceanu, inclusiv pe sotia acestuia, insa nimeni nu a vrut sa ofere detalii suplimentare.
Comentarii
Adauga un comentariu