Magazin

O nava misterioasa a fost descoperita la 600 metri adancime

Publicat: 08 dec. 2014
1
O corabie care a disparut acum 60 de ani a fost descoperita in apropiere de insula Oahu din Hawaii, la o adancime de peste 600 de metri sub apele oceanului, scrie descopera.ro.
Epava a fost gasita anul trecut, cu ajutorul unui mic submarin, coordonat de cercetatorii de la Universitatea din Hawaii. Corabia se numeste Dickenson si a navigat prima data in anul 1923, in cadrul unei misiuni de dezvoltare a retelei de comunicatii submarine. Nava apartinea initial flotei Commercial Pacific Cable Company.
Corabia a asigurat aprovizionarea cu alimente si cabluri pana in anul 1941, cand a ajutat la evacuarea angajatilor britanici ai companiei, in urma bombardamentelor de la Pearl Harbor.

Citeste si: Avion lovit de un FULGER, „tinta” unei MINUNI?

In timpul razboiului, nava a fost redenumita U.S.S. Kailua si trimisa in alte regiuni din Pacificul de Sud, pentru a mentine cablurile de comunicatii.
Dupa terminarea conflictului, nimeni nu a mai vrut aceasta corabie, care a fost scufundata cu torpilele in zona insulei Oahu, desi nu se cunostea pana acum locul exact.
Identificarea epavei a fost usoara, iar partile componente s-au pastrat foarte bine, inclusiv carma, care este intacta.Comentarii
Adauga un comentariu