Local

O mana de ajutor pentru cei aflati la nevoie

Publicat: 17 aug. 2015
1

@ Asociatia „Harmony in the social area” a initiat un program menit sa ofere ajutor in mediul rural @ Femeile defavorizate, peste 45 de ani, formeaza grupul tinta al programului @ Scopul cursurilor este cresterea gradului de promovare a femeilor

Organizatia „Harmony in the social area„, alaturi de Consiliul Judetean Iasi, a demarat ieri, 17 august, un proiect care are ca scop dezvoltarea aptitudinilor femeilor defavorizate din mediul rural. Programul se va desfasura pe o perioada de doua luni. Valoarea totala a proiectului este de 30.950 lei, din care suma de 24.950 lei reprezinta o finantare nerambursabila din bugetul judetului Iasi.

Asociatia pune la dispozitie resursele necesare pentru dezvoltarea abilitatilor in domeniul croitoriei a 12 femei somere din judetul Iasi care au peste 45 de ani, au copii cu dizabilitati sau sunt mame singure. In colaborare cu asociatia, vor sprijini proiectul primariile din Tomesti, Valea Lupului si Miroslava. Toate articolele realizate in urma cursurilor vor fi prezentate in cadrul unei expozitii. Femeile care participa au posibilitatea sa activeze in domeniul respectiv si sa isi deschida propriile ateliere la nivelul comunitatilor din care fac parte, unde sa presteze servicii de confectii textile si croitorie.

„Cum suntem o organizatie la inceput, acesta este un prim pas. Cursurile nu sunt grele, iar femeile in nevoie pot capata aptitudini de pe urma carora sa profite pe viitor. La sfarsitul programului, daca dau dovada de o inclinatie sau aptitudini speciale in domeniul respectiv, noi le putem oferi sansa de a lucra cu organizatia noastra prin colaborare. Putem pune la dispozitia lor materialele textile necesare din care vor putea confectiona accesorii, haine, paturi, pe care le pot vinde ulterior. Speram ca la anul programul sa fie la o scara mai larga”, a declarat Ema Ciobanu, presedinte al asociatiei „Harmony in the social area”.

Organizatia s-a format in anul 2013 cu obiectivul de a reprezenta si promova pe piata muncii persoanele defavorizate, de peste 45 de ani. Asociatia a incheiat parteneriate pana in prezent cu mai multe organizatii nonguvernamentale precum Star of Hope Romania, Fundatia Link si Fundatia Somerset Romania si altele.
Adauga un comentariu