O mega investitie inceputa inca de pe timpul fostului primar, actualul deputat Neculai Ratoi, se misca in ritm de melc. Este vorba despre proiectul privind sala multifunctionala din cadrul actualei primarii plus terenul ce urmeaza a fi amenajat din imprejurul administratiei locale. Pe acel teren ar trebui sa fie amenajat un parc cu mobilierul necesar, alei pavate, fantana arteziana etc.
Investitia a inceput in anul 2005 cu fonduri de la Guvernul Romaniei. Licitatia a fost castigata de catre firma ieseana INCOM SA, iar valoarea lucrarii este de 6.470.000 lei. Potrivit celor de la Primaria Pascani, ar mai fi de executat lucrari in suma totala de 2.370.000 lei. Purtatorul de cuvant al Primariei Pascani, Cristian Menegon, spune ca la ora actuala se efectueaza lucrari de definitivare si ingropare a instalatiei electrice, lucrari la fantana arteziana din fata cladirii si montarea unor stalpi de iluminat. Problema este ca toate aceste precizari facute de purtatorul de cuvant nu se observa pe teren. Mai exact, de o lunga perioada de timp nu s-a mai vazut niciun lucrator al firmei INCOM SA prin zona. „Firma care se ocupa de lucrari este INCOM Iasi. Investitia a inceput in anul 2005 si cuprinde sala multifunctionala din cadrul primariei plus spatiul verde din apropiere. La ora actuala se fac niste lucrari la instalatiile electrice. Termenul de finalizare este noiembrie 2015”, ne-a declarat Cristian Menegon. Doar ca, dupa cum se misca lucrurile pe santier, sunt slabe sanse ca noul termen sa fie si acesta respectat.
Teapa?
Cei din conducerea Primariei Pascani se tem sa nu fie tepuiti deoarece au aflat ca firma se afla in procedura de insolventa si nu are bani pentru a mai continua lucrarea. „Asta ar insemna sa o luam de la inceput cu documentatia pentru a face o noua licitatie. Din cate am auzit si eu au probleme financiare mari si sunt in insolventa”, a declarat viceprimarul municipiului Pascani, Vasile Axinte. „M-au contactat cu cateva luni in urma, nu mai retin data exact, si mi-au spus daca se poate ca Primaria Pascani sa le acorde bani pe lucrarile ce urmeaza a fi executate inainte de a le finaliza. Va dati seama ca asa ceva nu se poate. Noi le dam banii, ei intra mai apoi in insolventa si ramanem cu lucrari neexecutate si cu banii luati. Cand finalizeaza o etapa din lucrare, alocam si noi banii pentru ceea ce s-a executat”, a spus si administratorul public al primariei, ec. Gica Zanet. „Asta e sistemul romanesc. Asa se intampla cand se da voie la firme sa participe la licitatii desi au probleme. Ai bani, esti pregatit sa faci ceva pentru oras si te blochezi la demararea lucrarilor”, a conchis Axinte.