Actualitate

O ieseanca l-a vrajit pe cel mai popular cantaret roman. Idila s-ar putea sfarsi la puscarie

Publicat: 30 mai 2014

@ In timpul relatiei pe care ieseanca a avut-o cu celebrul cantaret roman s-au cheltuit peste 500.000 de euro @ Pentru ca banii cheltuiti nu erau ai lor, autoritatile au inceput o ancheta @ Cantaretul este autorul unora dintre cele mai indragite melodii romanesti „Omul bun si pomul copt”, „Lacrima de dor”, „Iarba verde de acasa” etc.

Un celebru cantaret roman s-a incurcat cu o ieseanca, iar din aceasta relatie amandoi s-ar putea alege cu ani grei de puscarie. Este vorba despre celebrul cantaret Mircea Rus, cunoscut mai mult sub denumirea Mircea Rusu Band, autor al unor melodii celebre precum „Omul bun si pomul copt„, „Lacrima de dor„, „Iarba verde de acasa„, „Privirea ei” etc. Subliniem faptul ca numele sau pe actele de identitate este Mircea Rus, iar numele sau de scena este Mircea Rusu.

De asemenea, denumirea formatiei in care canta a fost inspirata de numele comunei in care s-a nascut cantaretul, adica comuna Band, judetul Mures. In anul 2008, Mircea Rus a devenit primar al comunei natale si de aici au inceput sa i se traga necazurile. Asta deoarece celebrul cantaret s-a apucat de combinatii pe bani publici, iar acest lucru s-ar putea sa-l coste libertatea. Ieseanca se numeste Nicoleta Pascal si a fost manager al firme Expert Instal SRL din Iasi, ocazie cu care l-a si cunoscut pe Mircea Rus. Intre Primaria Band condusa de primarul Mircea Rus si firma Expert Instal SRL a fost semnat in anul 2008 un contract pentru dezvoltarea sistemului de apa si canalizare al comunei. Numai ca banii s-au cheltuit, investitia nu s-a realizat, iar acum intreaga afacere este anchetata de Directia Nationala Anticoruptie in cadrul dosarului penal nr. 68/p/2013.

O gaura de vreo 500.000 de euro

In urma cu doi ani, Camera de Conturi Mures a efectuat un control la Primaria Band si a constatat ca in cadrul contractului de infiintare a retelei de canalizare firma Expert Instal SRL a incasat in mod nejustificat suma de 2.258.858 de lei. Firma primise banii, desi nu efectuase lucrarile la care se angajase. Raportul Curtii de Conturi a ajuns la serviciul teritorial din Mures al DNA care, de asemenea, a demarat propriile cercetari. Potrivit rezolutiei procurorilor anticoruptie care au inceput urmarirea penala in luna martie a anului acesta, din cele 2.258.858 de lei, platite ilegal, suma de 1.799.803 de lei reprezinta echipamente si utilaje nelivrate, 416.699 lucrari neexecutate, 92.453 amenajari interioare neefectuate etc. Procurorii ii acuza pe cei implicati de abuz in serviciu, fals si uz de fals etc. Acuzatiile de abuz se indreapta in special impotriva primarului Mircea Rus si a viceprimarului Bartha Domokos, iar cele de fals si uz de fals se indreapta impotriva reprezentantilor firmelor care au fost implicate in efectuarea lucrarilor, respectiv Nicoleta Pascal manager al SC Expert Instal SRL etc.

De asemenea, procurorii DNA au extins urmarirea penala si impotriva reprezentantilor firmelor care au subcontractat lucrarile de la Expert Instal SRL toate fiind din Iasi. Este vorba despre societatile comerciale Ami’s Business Construct SRL, Clean Total SRL si CITCO SRL. De la aceste firme sunt urmariti penal inginerii Ticu Augustin Boboc si Mihai Stan. Asta deoarece si acestia au prezentat devize de lucrari neconforme cu realitatea pentru ca firma care a contractat lucrarile Expert Instal SRL sa incaseze nejustificat banii. Contactat de jurnalistii cotidianului BUNå ZIUA IASI, cantaretul Mircea Rusu, primar al comunei Band, a spus ca lucrurile nu sunt atat de grave precum sustin autoritatile si o buna parte din prejudiciu a fost recuperat.

„Noi am castigat un proces cu firma Expert Instal SRL, instanta ne-a dat castig de cauza, am incheiat un contract cu un executor judecatoresc din Iasi si am demarat procedurile de recuperare a intregii sume. Mai vreau sa adaug ca termenul de finalizare a lucrarilor nu este depasit, contractul nu a expirat. De altfel, firma Expert Instal a inceput sa realizeze multe din lucrarile neexecutate. Reprezentantii firmei s-au angajat ca vor finaliza lucrarea. Noi creditam eforturile pe care le face firma pentru a finaliza lucrarile. Plangerea penala a fost depusa de o firma din Sibiu care a livrat statia de epurare. Reprezentantii acestei firme nu au dreptate, deoarece au vrut sa livreze o statie de epurare care nu corespunde cerintelor tehnice din proiect”, a spus Mircea Rus.

Firma Expert Instal SRL se afla in insolventa. Jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI au sunat in mai multe randuri pe numerele de fix ale firmei, dar nu a raspuns nimeni. Intr-o intampinare depusa la dosarul de insolventa reprezentantii firmei se apara sustinand ca situatia de la Band se datoreaza unei intelegeri avute cu firma cu care se incheiase contract pentru furnizarea statiei de epurare, respectiv Klarin ALP SRL din Sibiu. Expert Instal SRL sustine ca livrarea nu a fost insotita de certificat de conformitate. Pe de alta parte, firma Klarin este cea care a solicitat insolventa Expert Instal SRL, sustinand ca si-a indeplinit obligatiile contractuale. Klarin sustine ca are de recuperat de la Expert Instal suma de 1.120.410 lei.

La un pas de arestare

Mircea Rus nu este la primul contact cu legea penala. In urma cu doi ani acesta a fost retinut de procurorii mureseni fiind dus in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva deoarece era cercetat tot pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu. Judecatorii au decis insa cercetarea sa in stare de libertate. Mircea Rus, în calitate de primar, ar fi încheiat, în cursul anului 2009, patru contracte cu persoane juridice, fara respectarea procedurilor legale, producand primariei un prejudiciu de 300.000 de lei.
Comentarii
  • Eronat, baieti! Nu ca fata ar fi cheie de biserica, stie tot Iasu ca-i place shaworma cu de toate. Dar aici e tat-su! Mai sapati, ca va cruciti!

  • deacord cu comentariul dinainte; am lucrat cu tatal ei 30 ani la diferite firme. nu exista escroc mai mare pe fata pamintului, se da mare om dar rupe japca cu primarii pe fonduri europene. berezoscvhi valeriu i zice. DNA, trezirea

  • Asta e zero. Investigati lucrarile executate de Expert Instal, in general in jud. Botosani, in special in comuna Todireni. Vorba antevorbitorului, s-ar putea sa va cruciti!!!

  • …o nulitate de femeie cu moravuri usoare,o agramata si urata pe deasupra….fetita lui taticu Berezoschi…DNA trezirea…

Adauga un comentariu