Magazin

O grupare satanista a inaltat statuia unui DEMON in mijlocul unei metropole

Publicat: 27 iul. 2015
1
O grupare religioasa controversata a reusit sa produca un adevarat scandal in Statele Unite. „Templul Satanist„, o grupare cunoscuta mai degraba pentru opozitia sa fata de bisericile neoprotestante decat pentru venerarea diavolului, a provocat un adevarat scandal dupa ce a cerut instalarea unei statui din bronz reprezentand demonul Baphomet.
Gruparea „satanista” a solicitat initial amplasarea statuii, ce reprezinta o creatura inaripata cu trup de om si cap de tap, in statul Oklahoma, langa un monument religios dedicat celor Zece Porunci. Au primit un refuz, dar Curtea Suprema din Oklahoma a decis ca si monumentul crestin e ilegal, deoarece amplasarea de simboluri religioase pe spatiul public incalca legile statului. Guvernatorul de Oklahoma a facut insa recurs, refuzand sa darame statuia.

„Satanistii” au reusit totusi sa isi instaleze si ei monumentul lor, insa in Detroit. Ceremonia s-a incheiat si cu un sarut intre doi membri ai Bisericii, tocmai cu scopul de scandaliza opinia publica ultraconservatoare. Statuia demonului Baphomet a starnit imediat proteste: potrivit Guardian, in jur de 50 de persoane s-au strans in jurul ei si au inceput sa se roage pentru salvarea orasului lor. 
Comentarii
Adauga un comentariu