National

O functionara de la Fundatia FEG si-a petrecut sarbatorile de iarna in Grecia pe banii institutiei la care lucra

Publicat: 14 ian. 2002
1

Casiera de la Fundatia FEG, arestata pentru o delapidare de jumatate de miliard de lei

•Iuliana Adina Ciaca a fost retinuta pe Aeroportul Otopeni, imediat ce a revenit din Grecia si a pus piciorul pe pamant romanesc

Casiera Fundatiei FEG, Iuliana Adina Ciaca, in varsta de 42 de ani, a primit ieri un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile, din partea procurorilor ieseni, sub acuzatia de delapidare. Functionara de la Fundatia ieseana FEG a fost retinuta de politistii bucuresteni, in urma cu cateva zile, pe Aeroportul Otopeni, imediat dupa ce a coborat din avion. Iuliana Ciaca fusese data in urmarire generala pe tara, dupa ce reusise sa scoata din visteria fundatiei amintite peste jumatate de miliard de lei.

Cercetarile efectuate de politistii ieseni au scos la iveala faptul ca in cursul lunii decembrie 2001, chiar inaintea sarbatorilor de iarna, Iuliana Ciaca s-a prezentat la banca unde fundatia FEG avea un cont deschis, si, cu ajutorul a doua file cec, a reusit sa ridice suma de 500 de milioane de lei. A doua zi, ieseanca s-a prezentat la o agentie de turism din Iasi si a solicitat un bilet de excursie in Grecia, pentru a-si petrece Sfintele Sarbatori de Craciun si Anul Nou. Imediat dupa Sarbatori, nu se stie din ce motive, femeia s-a intors cu o cursa charter inapoi in tara, fiind depistata si arestata chiar pe Aeroportul Otopeni, imediat ce a pus piciorul pe pamant romanesc.

La putin timp dupa comiterea acestor escrocherii, Iuliana a fost data in urmarire generala pe tara, toate punctele de la frontiera primind un consemn in acest sens. Dupa mai multe interogatorii in Bucuresti, casiera a fost transportata la Iasi, unde a fost imediat arestata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Daca va fi gasita vinovata de infractiunea de delapidare, Iuliana Adina Ciaca risca o pedeapsa cuprinsa intre 1 si 15 ani de puscarie. Pana la inchiderea editiei, familia deputatului PRM Anghel Stanciu, cea care se ocupa de destinele Fundatiei FEG, a refuzat sa-si exprime un punct de vedere in legatura cu arestarea casierei in cauza.
Adauga un comentariu