Eveniment-Social

O fetita isi doreste sa mearga. De noi depinde viitorul ei

Publicat: 29 iun. 2016
1
Larisa-Elena Nicolae este o fetita superba de numai 2 ani, foarte curioasa si dornica sa invete lucruri noi. Din pacate, la 8 zile dupa nastere, fetita a fost diagnosticata cu sold instabil de gradul II, iar dupa mai multe consultatii si cercetari, medicii au dat un verdict medical crunt: subluxatie coxofemurala bilaterala, displazie acetabulara bilaterala si sindrom hipoton de cauza centrala, o malformatie care o impiedica sa mearga normal. Timp de 2 ani, parintii au dus-o la numeroase clinici din Bucuresti, iar toti medicii le-au spus sa astepte ca Larisa sa implineasca doi ani ca sa vada cum evolueaza starea ei, insa situatia s-a agravat in timp. La ultimul control pe care l-a efectuat de curand la Spitalul Monza din Bucuresti, medicul ortoped le-a recomandat sa fie operata de urgenta deoarece malformatia are tendinta sa se complice si mai mult. Larisa a fost programata pentru interventia chirurgicala, insa costurile sunt mult prea mari pentru posibilitatile financiare ale familiei, suma fiind de aproape 6000 de Euro.
„Ne-a miscat profund povestea micutei si ne-am decis sa ii intindem o mana de ajutor ca sa se faca bine. Nu acum mult timp, am mai sprijinit financiar operatiile unei fetite cu o malformatie asemanatoare. Este vorba de Elena Petica, care a fost operata tot de domnul doctor Alexandru Thiery, iar la ora actuala fetita merge normal si isi poate continua visul de a deveni balerina. Exista sanse foarte mari ca Larisa sa se faca si ea bine, insa costurile operatiei ajung la 6000 de Euro, bani pe care speram sa ii strangem cat mai rapid ca fetita sa ajunga la operatie”, declara Vlad Placinta, presedintele Asociatiei „Salveaza o inima”.
In sprijinul fetitei a venit Asociatia „Salveaza o inima” care a demarat o urgenta campanie de strangere de fonduri pentru operatia Larisei. Donatiile pot fi facute online, pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/nicolae-larisa/ sau in conturile bancare ale Asociatiei: RO05BTRL00701205W82870XX (cont in Lei), RO28BTRLEURCRT00W8287001 (cont in Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont in Dolari). Asociatia „Salveaza o inima”, infiintata pe data de 17 decembrie 2012, a reusit sa salveze, pana in prezent, peste 100 de copii cu malformatii grave. La campaniile umanitare organizate de Asociatie, s-au alaturat peste 50.000 de persoane si companii romanesti si internationale, inregistrandu-se pe platforma online donatii de peste 690.000 de Euro.Adauga un comentariu