Local

O femeie si un copil, in stare grava la spital. Hotul a intrat peste ei inarmat cu un cutit

Publicat: 16 mart. 2016
1

@ Cel mai probabil, individul a vrut sa sustraga anumite bunuri din casa batranei si nu a crezut ca aceasta ii va opune rezistenta

O familie a trait un adevarat cosmar in seara zilei de marti, 15 martie 2016. Femeia in varsta de 62 ani si nepotul acesteia, de 14 ani, au fost la un pas de moarte. Atat bunica, cat si adolescentul au fost transportati la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi cu multiple plagi injunghiate. Marti seara, in jurul orei 21:00, in curtea batranei care locuieste in comuna ieseana Tibana a patruns un individ inarmat cu un cutit. In casa se afla si fiica femeii.

Cel mai probabil, individul a vrut sa sustraga anumite bunuri din casa batranei si nu a crezut ca aceasta ii va opune rezistenta. Femeia a iesit in curte in momentul in care a zarit pe fereastra ca un individ umbla prin curte. Initial a crezut ca este un vecin, dar s-a lamurit repede ca este vorba de un individ necunoscut. In ajutorul femeii a sarit nepotul si ambii au fost loviti de mai multe ori cu cutitul. Un echipaj SMURD a fost trimis la fata locului dupa un apel la 112 si victimele au fost transportate la spital.

„Pacienta a fost operata si post operator evolutia este favorabila. Pacienta avea mai multe plagi abdominale si hemitorace bilateral. Nu au fost puse in pericol organele vitale”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.  Adolescentul a fost transferat la Spitalul Sf. Maria din Iasi. Copilul avea plagi pe fata, cap si torace. Medicii au precizat ca baiatul a suferit o hemoragie importanta si a fost nevoie de interventie chirurgicala pentru sutura plagilor. Postoperator, evolutia starii de sanatate a adolescentului este stabila. Politia a demarat o ancheta pentru identificarea agresorului. Initial, politistii au deschis dosar penal pentru violare de domiciliu, lovire si alte violente, dar, ulterior s-a schimbat incadrarea in tentativa de omor. Ancheta a fost preluata de procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi. Din locuinta batranei nu au fost sustrase bunuri sau alte obiecte.

„Cercetarile continua. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi si cercetarile se efectueaza sub directa coordonare a procurorului”, a declarat comisarul sef Madalin Taranu, purtator de cuvant la Inspectoratul de Politie al Judetului Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu